Валентин Николов иска промени в Закона за енергетиката. Снимка: архив, Булфото
fallback

Депутатът от ГЕРБ Валентин Николов се оплака, че е получил 480 лева сметка за парно за месец януари за апартамент от 88 квадратни метра.

Той ще внесе жалба при топлинния счетоводител, защото оспорвал начина на разпределяне на топлинната енергия, която се измерва от топломера на абонатната станция.

"Има неяснота как се формират сметките и абонатите са крайно объркани", призна народният представител пред БНТ, който се обяви за промени в Закона за енергетиката в края на миналата седмица.

Николов, който е зам.-председател на парламентарната икономическа комисия, е убеден, че има и кражби на топлинна енергия.

Тя се осъществявал по три начина - чрез сваляне на радиатор, който по-късно отново се монтирал и се използвало парното,а така със сметката се натоварвали съседите. 

Вторият начин е чрез манипулация на уреда за дялово разпределение и третият - договорка с отчетниците на топломерите да напишат неверни числа при отчитането на топломерите.

Oще по темата

"Вече е време за нови разисквания по темата", обяви Николов.

Той вече предложи кражбата на топлинна енергия да се криминализира, да се въведат топломери с дистанционно отчитане и термокамери в абонатните станции. Идеите тепърва ще бъдат подложени на обществено обсъждане.

От "Топлофикация София" вече обявиха, че започват проверка на всички януарски сметки за парно, които са със 17% по-високи в сравнение с декември миналата година.

Според данни на Изчислителния център на компанията количеството потребена енергия, отчетено по общите топломери в сградите-етажна собственост през януари 2012 г. е било със 17 на сто над това за декември 2011 г.

Николов обяви, че неговата сметка от 480 лева със сигурност надвишава тези 17%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

177

99%

преди 12 години

Призовавам всички във коментарите канете близки и познати ,въобще колкото се може повече хора да се съберем на националния протест на 17.03.2012 г. Крайно време е да им поискаме сметка на цялата управляваща напаст за безобразията през тези 22 години,да си потърсим правата и да се опитаме да променим поне и драстично нещо в тази държава. Сега е момента да излезем от своите домове и да покажем ,че не само Гърци,Испанци,Румънци и т,н. могат да протестират.

176

Анонимен

преди 12 години

От няколко години не съм роб на топлофЪкация и вдигам курбан ежегодно на датата на раздялата ни :))

175

КУРЕЦ ЗА БОРИСОВ

преди 12 години

Ето ви част от кирливите ризи мръсни ГЕРБЕРИ !!!bgblacklist.blogspot/search/label/%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%91

fallback