Снимка: Булфото
fallback

Цените на основните хранителни стоки на едро продължават да се повишават и индексът на тържищните цени се е повишил тази седмица от 1,450 пункта до 1,474 пункта, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Краставиците поскъпват тази седмица със 7,3 процента - до 2,95 лева за килограм, а оранжерийните домати се търгуват по 2,13 лева за килограм - със 6 на сто по-скъпо от предходната седмица.

Цената на зелето се повишава с 13,6 на сто - до 0,50 лева за килограм на едро. По 0,42 лева за килограм се търгуват тази седмица картофите.

Портокалите поевтиняват с една стотинка до 0,94 лв./кг, а цената на лимоните пада с три стотинки - до 1,27 лева за килограм.

Цената на мандарините пък се увеличава с 0,8 на сто - до 1,25 лв. за килограм. Ябълките поевтиняват с 5,0 процента до 0,96 лева за килограм.

Кравето сирене поскъпва с 1,7 на сто и се продава по 4,88 лв./кг, а кашкавалът тип "Витоша" се търгува средно по 10,38 лв./кг - с 0,1 на сто по-скъпо от миналата седмица.

Олиото поевтинява с 0,4 на сто до 2,36 лева за литър, а яйцата се продават по 23 стотинки за брой.

Поскъпване има при цената на каймата, а леко поевтиняване има в цената на захарта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 12 години

Храните в България са хем скъпи, хем некачествени, дори вредни! Логично е да поскъпне всичко. По-скоро е нелогично евтино в момента. Как се задържат толкова ниски цените сега е истинско чудо, на фона на умрялото производство. Милиони безделници, алкохолици, наркоманчета и *** по цял ден безделничат и се чудят от кой какво да гепят. Да направят някаква далавера и да вземат пари от нищото.

61

Parcuc

преди 12 години

Имам чувството, че ако спра да раздувам дефицита, колелото тотално ще спре да се върти...

60

оп

преди 12 години

те едни храни по добре да ни ги ядеш, че веднага те чаката лекари и аптеки да цакаш защото здравето ти заминва на кино с таз химизирана храна

fallback