Иван Чобанов. Снимка: Личен архив
fallback

47-годишният Иван Тодоров Чобанов от град Габрово е в изключително тежко здравословно състояние с диагноза ХОББ (хронична обструктивна белодробна болест).

Нужна е трансплантация на бели дробове и сърце, но за момента тя е невъзможна поради тежкото му състояние.

Сега мъжът спешно се нуждае от средства за неговото животоподдържащо лечение, което е в размер на 1000 лв. месечно, както и от закупуването на преносим концентратор на кислород,  2 медицински бутилки за кислород с вместимост 2 и 8 литра, 1 редуцил вентил, назални канюли и др.

Тази сума е непосилна за финансовите възможности на семейството му, а здравната каса не я покрива.

Затова семейството му се обръща с молба към всеки, който може да помогне със средства. За целта е открита дарителска сметка при банка ОББ.

IBAN: BG42UBBS80021055410330  
BIC: UBBSBGSF  
Получател: Иван Тодоров Чобанов

За повече информация можете да се свържете и със семейството му на тел. 0894 392 227.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 12 години

всеки месец държавата ми удържа 80 лв здравни осигуровки, но като имам нужда от изследване или преглед си плащам.Ако парите ни от здравните осигуровки отиваха за лечение на хора, като този човек, с кеф да ги плащаме, но в по-голямата си част се "усвояват" от чиновниците в здравната каса по най-различни схеми. Да ни дари господ със здраве да работим и дано повече хора могат да помогнат на човека.

9

nikoi

преди 12 години

Чл. 52. (1) Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени със закон.(2) Здравеопазването на гражданите се финансира от държавния бюджет, от работодателите, от лични и колективни осигурителни вноски и от други източници при условия и по ред, определени със закон.(3) Държавата закриля здравето на гражданите и насърчава развитието на спорта и туризма.(4) Никой не може да бъде подлаган принудително на лечение и на санитарни мерки освен в предвидените от закона случаи.(5) Държавата осъществява контрол върху всички здравни заведения, както и върху производството на лекарствени средства, биопрепарати и медицинска техника и върху търговията с тях.

8

do nomer 9 от Falkon

преди 12 години

МилаБългария е ада на Европаобаче щом работиш това е още едно доказателство че ИМА БОГ!!!!!ТОЙ Е ВЕЛИК!!!!!Бог ти помага и крепи!!!!!

fallback