Обстановката в Неделино вчера. Снимка: БТА
fallback

 Код „червено” е обявен на територията на Смолянска и Кърджалийска област в страната. Това съобщава на сайта си  Националният институт по метеорология и хидрология при БАН. 

В Западна България е обявен код „оранжево“, в останалата част от странаа – код „жълто“. 

Вчера в общините Златоград и Неделино беше обявено бедствено положение. Свлачища затвориха пътищата към шест села в община Неделино. В Смолян валя силен дъжд. Реките са повишили нивата си.
 
Прелели реки има и в Кърджалийско, голяма част от третокласните пътища са залети с вода.
 
Според синоптичната прогноза днес валежите в повечето райони ще продължат, като ще са предимно от сняг, само в крайните южни и източни райони – от дъжд. В крайните източни райони ще има поледици.
 
Значителни количества валеж се очакват в Западна България - между 10 и 20 л/кв.м, а в Родопите – отново около 50 л/кв.м. В ниската част на Родопите снеготопенето ще продължи и в съчетание с интензивните валежи от дъжд там има реална опасност от локални наводнения. Максималните температури ще са от минус 6° в Северозападна до около 6° в Югоизточна България, в София ще бъде около минус 3°. 
 
През нощта срещу вторник от юг валежите ще се активизират и почти навсякъде ще са вече от сняг.  Обстановката ще се усложнява още от силния североизточен вятър, който ще е причина за снежни виелици и навявания. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

1234567890

преди 12 години

*** мойте саболезнования кам тебе баце,ама нали знаещ природата кадето се намеси и медицината е безсилна,такав е твоят случай на тебе нищо не може да ти помогне,да се радваш на нещастието на хората,това може да го направи само един душевно болен комплексиран човек като теб...

25

Краси

преди 12 години

Не си от Родопите. Няма такива хора там. Планината и живота е изградила и изгражда ценностна система много по-различна от твоята. Ти просто си някой плъх или си избягал от психодиспансер! Един съвет: ВЪРНИ СЕ В КЛИНИКАТА И СЕ ЛЕКУВАЙ СЕРИОЗНО !!!

24

ххх

преди 12 години

представям си какво е останало от ВОДНОТО ОГЛЕДАЛО на ДПС и колко пари ще искат да го възстановят,а може и на хидролога ДОГАН още милион да дадем

fallback