Снимка: архив, Булфото
fallback

65 снегорина са на терен и чистят столичните улици в момента. Това показа проверка на кмета Йорданка Фандъкова през системата за GPS-контрол на Центъра за градска мобилност.

По думите й при досегашното почистване за днес тя не е била доволна от работата по  бул. "България", бул."Владимир Вазов" и бул. "Ботевградско шосе".

С почистващите фирми са били договорени мерки за работата им през следващите няколко часа.

Проблем при почистването на част от пътищата създават ниските температури и снегонавяванията, посочи столичният кмет.

"Ние плащаме само за реално свършената работа", отсече отново тя.  Няма да допуснем да има финансови проблеми за снегопочистването в София, увери Фандъкова.

"15 милиона лева, които са предвидени за снегопочистване, още не са изразходвани, но дори и това да се случи с оглед на тежката зимна обстановка Столична община има механизъм, по който да пренасочи средства", обясни кметът.

По данни на "Пътна полиция" няма увеличаване на броя на пътните произшествия през днешния ден.

Фандъкова коментира, че проблемът с почистването на вътрешнокварталните улици идва от паркираните коли и там, където се налага, Столична община си взаимодейства с КАТ.

"След кризисната ситуация миналата седмица, аз наложих на снегорините да влизат и във вътрешно-кварталните улици, там, където е възможно, но има и такива места, където това просто не е възможно", обясни кметът.

По думите на управителя на Центъра за градска мобилност Николай Костов 30% от градския транспорт е с неработещо парно отопление заради техническа неизправност или липсващо такова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Анонимен

преди 12 години

та да довърша:защо пращаме такса смет,защо плащаме високи данъци в центъра,защо няма почистени паркинг-места в синя зона,защо се возим в ледения градски транспорт,защо здравето и живота ни са застрашени от ледените шушулки,защо децата ни мръзнат в студените класни стаи,защо е доволна кметицата???

73

цъъъсс

преди 12 години

варна варна е майката му/ софиянци / пардом селяните / нали сте най красивия град/ пардом най кенефския / ха ха ха йа йа ха ха ха селяниииииииииииииииииииииииииииии

72

Анонимен

преди 12 години

И днес видях пак снегорините с вдигнати рила да се разхождат по улиците,без да ръсят.Плъзнали са мургавелки с оранжеви жилетки,които трупат по тротоарите буците лед от улиците.По малките улици има ледени коловози и се лашкаш по тях.Над главите ни висят огромни шушулки.В квартала ни,уж център,*** преливат,защото откакто заваля сняг не е минал буклуджийски камион.Обикалят служителите от Град.мобилност,проверяват дали си заплатил синята зона,а ти пробиваш пъртина в някоя синьозонална преспа.

fallback