Снимка: архив, Reuters
fallback

Товарен кораб с български екипаж, плаващ под флага на Молдова, заседна край Истанбул, съобщи БНТ.

Няма жертви при инцидента, който е станал заради лошото време.

На борда на кораба "Рона" има деветима моряци. Според интернет-сайта "Меритайм.бг" те са от Варна, Бургас и Роман.

Моряците са евакуирани и настанени в хотел в Истанбул.

Заради силния вятър и вълни котвените вериги на "Рона" са се скъсали и корабът е бил отнесен към брега. В момента той се намира на около 15-20 м от него и се е наклонил.

Корабът е плавал към пристанище Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

до № 27Хапьо

преди 12 години

Е как реши, че мисленето има нещо общо с начетеноста? То има много, огромен брой хора, които не знаят да четат и пишат но са умни, интелигентни. Мисленето, възприятие, разсъждение и умозаключение, са дар от бога. А ти с клешенцето на издателите... Понтересувай се за Слава Севрикова, та да видиш какво може да прави един неграмотен човек! Щото за Ванга си чувал, вярвам. И какво ще кажеж? Тя не е чела книжки, нали?

24

Хапльогрупа Ъ

преди 12 години

Днес всеки хапльо знае за хаплогрупи, пише се за голям специалист - знае хаплогрупите на айну, алонгкините и на тези от Ушуайя. Знае за Y-ДНК, за m-ДНК. Изобщо културен разцвет, XXI-ви век, Интернет, Вики! Да жевее прогресът! Остава и да се научим да мислим! Който не е чел книжки на млада възраст, няма шанс! Неграмотността е неизкоренима, но трябва да бъде доведена до санитарния минимум! В "онези" времена "желязната лейди" Татчър съветваше нашите да не пипат образованието, защото е много добро.

23

Турчин с фес

преди 12 години

"иматели,хаидъти,Запските ,Знаетели ,възстание , нее ,тругите , сопуланко ,софия,попитаи ".Страхотен български език.Ако това е бъдещето на България,то България няма бъдеще.

fallback