Снимка: Архив Булфото

Семейство от село Мировяне се оплака от полицейско насилие, след като беше задържано при акция срещу стоки без бандерол, съобщи bTV.

В специализираната полицейска операция, която е проведена вчера, са участвали общо 20 служители на СДВР. Те са действали по сигнал за съхранение и разпространение на акцизни стоки без бандерол. В дома на семейството обаче са намерени само пет кутии цигари без бандерол.

Много често се случва това - да имаме сигнал и той да не се потвърди, каза началникът на Второ РУП Красимир Кръстев. Той е категоричен, че срещу съпрузите Петър и Малина Начкови не е упражнявано полицейско насилие.

От полицията съобщиха, че през 2010 година срещу Петър Начков е образувано досъдебно производство за съхранението на цигари без бандерол в магазин в кв. "Стрелбище".  Разследването, което е довело до вчерашната акция, е започнало преди месец и половина. Началникът на Второ РУП обясни, че полицаите са чакали Начков пред дома му в Мировяне, но не са го задържали там, тъй като не са го разпознали заради заскрежените стъкла на автомобила му.

Униформените проследили автомобила до "Илиянци" и задържали там двамата съпрузи. Те били отведени в местното районно управление, като след отпадането на необходимостта и снемане на обяснения били освободени. Претърсвания били извършени и в жилището им в село Мировяне.

Красимир Кръстев посочи, че е употребена сила, за да бъдат поставени белезници на Петър Начков, който не се е подчинил на полицейско разпореждане.

Семейство Начкови от своя страна твърди, че е имало полицейско насилие. 

Цялата глава на мъжа ми е на вълнички, оплака се Малина Начкова. Това ако не е побой, аз не знам как да го нарека.

"Биха ме в главата, ритаха ме", разказа от своя страна Петър Начков. Той добави, че полицаите са му наредили да си откачи колана, тъй като седял в автомобила си, той се уплашил, те го свалили от колата и започнали да го ритат в снега. "Никой нищо не ми обяснява. Биха ме и ме качиха в един полицейски бус и ми казаха да клеча. Бяха трима души при мен", каза още Петър Начков.

Предполагам, че ще бъде назначена служебна проверка, каза началникът на Второ РУП Красимир Кръстев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase