Снимка: архив Булфото
fallback

В България бедността се увеличава, както в никоя друга страна в Европейския съюз, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Според него правителството се е вкопчило във финансовата стабилност и бюджетния дефицит и не вижда, че българите обедняват все повече и повече.

Президентът на КНСБ цитира проучване на Евростат, според което 49,2% от населението на страната е в риск от бедност. Според Пламен Димитров това е абсолютен рекорд за страната ни.

Той отчете, че положението е най-лошо за най-бедните, тъй като тяхната потребителска кошница поскъпва най-бързо.

Димитров определи като основна причина за тези показатели бързото покачване на цените на храните, увеличението на природния газ и поскъпването на услугите в здравеопазването.

Президентът на КНСБ заяви още, че според него инфлацията в страната е била над планираната в бюджета.

"Нашите изчисления показват, че издръжката на живота и поскъпването, измерено през нея, е с процент повече от официалната статистика. 4,2 на сто е инфлацията за 2011 г. по данни на НСИ", каза Пламен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

199

до 236

преди 12 години

Комунисти долни,по Виденово време беше страшно.Тогава в измислена,режисирана криза,комунистите завзеха икономическата власт.Спестяванията на хората с големи лишения се обезцениха и станаха роби на партийни секретари, та дори и на шофьорите и секретарките им.Надеждите ни бяха в демократична Европа.И там е порнография.Къде да отидем като отшелници?

198

до 231

преди 12 години

ТОГАВА БЕДНОСТТА И МИЗЕРИЯТА В БЪЛГАРИЯ БЕШЕ НАЙ-РЕКОРДНА В ЦЯЛАТА НИ ИСТОРИЯ.Най-вероятно за теб е било бедност и мизерия. По-бедни и мизеруващи до сега не сме били. По виденово време много бързо си стъпахме на краката ( ако може въобще да се каже , че някога сме били стабилно стъпали) , а сега вместо да се изправяме, стигнахме дъното, че и надолу копаем...

197

Анонимен

преди 12 години

О, расте и приказното богатство на ограбилите държавата,бетонирано от законите,които бяха създадени специално за грабежа.Има ли някой осъден за грабеж?Няма и няма да има.Софиянски ни се хили от екрана и обеснява,че е единственият доказано честен,Ковачки за над 16 милиона окрадено ДДС бе осъден на смешните 2 год.пробация или условно,Брикел,който замърсява с въглеродни емисии бе оставен да работи и утре ще купуваме емисии,емблематичните Стоев и Николов някак си се покриха,Андрей Иванов оцеля...

fallback