Снимка: архив, Булфото
fallback

Работниците от „Мини Марица изток” започват ефективни стачни действия от днес. Стачните действия започват днес от втората смяна в 20.00 часа и са безсрочни.

До решението за стачката се стигна, след като преговорите между синдикатите и ръководството на дружеството не постигнаха резултат.

Общият размер на всекидневните загуби при ефективна стачка в „Мини Марица-изток“ ще достигнат 3 000 000 лева, което ще затрудни плащанията към персонала и разплащанията с доставчиците и клиентите.

Това се посочва в позицията на ръководството на дружеството по повод обявените ефективни стачни действия на миньорите.

„Законността на предстоящата стачка е под съмнение и е внесен иск от ръководството на дружеството в съда. При обявяването ѝ за незаконна всички участвали в нея носят дисциплинарна и имуществена отговорност”, заявиха от ръководството.

„По време на преговорите със синдикалните представители сме заявили готовност да изплатим допълнителни възнаграждения на пряко заетите в производството, които според ръководствата на клоновете са допринесли за този добър резултат.

Извън това за четвърто тримесечие със заплатите за месец декември 2011 г. ще бъдат разпределени компенсации в размер 10,35% върху тримесечното брутно трудово възнаграждение.

Други искания са непосилни за дружеството и биха го довели до тежко финансово-икономическо състояние”, се посочва още в позицията на ръководството, което декларира и готовност за продължаване на разговорите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

Дуда

преди 12 години

Абе аз не знам дали му разбирам, ама миньор дето оди по къра не е миньор .А и щом пък му разбираш би следвало да знаеш, че пряко с добива се занимават 22% от персонала, останалите цоцат от труда на тези дето се ровят в калта до пояса, търсят как да заобиколят държавните поръчки, като ги правят за пари до 49999 лв, та да не мине като такава и покупки се птавят за рез части на преференциално НАДУТИ цени, та да се пълнят джобовете по веригата!

116

nexusss

преди 12 години

Дудооо, айде като като си такава разбирачка кажи ми КАК като всички миньори хъркат на работа от къде ТЕЦ-овете бълват тези мегавати? От къде взимат гориво? Влезте в сайта tpp2 и вижте в реално време товара на централата. ТЕЗИ МЕГАВАТИ СЕ ПРАВЯТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВСИЧКИ ХЪРКАЩИ В РУДНИЦИТЕ!!!P.S. Българската завист няма равна на себе си!

115

Дуда

преди 12 години

Ако не знаете, най-голямата трагедия за "миньор" от ММИзток е да проспи тръгването на автобуса за околните селища.

fallback