Снимка: архив, Булфото
fallback

Изтеглени са трите тежкотоварни автомобила, които бяха блокирали към 13.00 часа платното преди тунела „Витиня” на магистрала „Хемус” по посока София. Причината е била неподходящи гуми.

Наложи се камионите да бъдат теглени на два пъти през деня, тъй като след първия път не са изчакали, а са продължили по пътя си и пак са закъсали.

След второто издърпване пак е имало предупреждения да изчакат, докато пътят бъде разчистен и лекият трафик премине. Единият водач на камион обаче отново е продължил по магистралата към столицата и на км 26, между тунелите „Витня” и „Правешки”, отново блокирал пътя, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Това отново налага временно спиране на движението на всички автомобили в посока към София, за да може тежката техника да отстрани камиона от магистралата. Очаква се движението да бъде нормализирано към 17.00 часа.

На магистрала „Хемус”, посока от София към Ботевград, движението е отворено за леки автомобили. Товарните ще бъдат пуснити, след като се изтеглят леките коли.

Блокирането на движението от тежкотоварни камиони възпрепятства и достъпа на снегопочистващата техника. Това води до натрупване на сняг в съответните участъци и ще бъде необходимо повече време, за да могат машините да обработят пътя.

Oще по темата
Трасето на „Хемус” се почиства от около 40 машини. Работата на екипите и техниката е започнала в 20.00 часа вечерта на 6 януари и не е прекъсвала до момента.    

В областите Ловеч, Смолян и Плевен пътната обстановка е тежка заради обилния снеговалеж и навявания. От АПИ призовават гражданите, които нямат неотложна работа, да се въздържат от пътуване в тези региони.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

138

математик-второкласн

преди 12 години

40 снегорина на 110 км магистрала?! Колко километра се падат на една машина и за колко време може най-близкия снегорин да стигне до проблемното място?

137

bbb

преди 12 години

Вижте как за миг магистралите се превръщат в задръстени еднолентови, нискоскоростни пътища. И затова ли гладуваме

136

ST

преди 12 години

Обилен снеговалеж,код оранжево,поройни дъждове... не та не българина е с носа напред.... а стойте сега в преспите.....

fallback