Снимка: архив, Булфото
fallback

Кокаинът, който е носил Гълъбин Боевски, е трябвало да бъде разпространен в България, каза в интервю за БНР директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров.

По оперативни данни на МВР щангистът е трябвало да получи между 250 000 и 300 000 евро. Боевски е проверен от бразилските власти, тъй като всички българи са поставени в графа "рискови пътници" в латиноамериканската държава.

Директорът на ГДБОП уточни, че службите работят, за да установят по какъв начин са се развили събитията.

Боевски обаче не е бил следен от българското МВР, допълни още Флоров.

"От обменената информация и от това, което ние имаме като информация и като факти, заключението е, че този кокаин е трябвало да стигне в България и да бъде разпространяван в България", посочи Флоров.

Oще по темата

"Според нас господин Боевски е трябвало да реши финансовите си проблеми с този внос на 9 кг. кокаин. Aко наркотикът се продаде на едро, е трябвало да се вземат някъде около 250-300 000 еврo", допълни шефът на ГДБОП.

Олимпийският ни шампион по щанги беше задържан в Бразилия преди два месеца с кокаин в куфарите си.

Гълъбин Боевски твърди, че е невинен и няма представа как дрогата е попаднала в багажа му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

257

Анонимен

преди 12 години

Кокаинът на Боевски бил за пазара в България. .......... Това истинският трафикант ли го казва ???

256

анонимен

преди 12 години

абе надробило си ги е едни момчето..че такова сърбане го очаква ..та свят ще му се завие..ха да ти е сладко сега шампионе (пишман ) вече...абе будала..де ти ходи акъла че ще минеш защото си шампион бре братче?

255

9

преди 12 години

пожелавам ти приятно прекарване на новата година и на още поне 30 нови години в бразилските зъндани ! Ние казваме така : акъл едер ,баш чекер / нещо от рода на - ум умува ,ум царува ,ум патки пасе /!

fallback