Снимка: архив, Булфото
fallback

Естрадният певец Васил Найденов е платил всички задължения към НАП, заяви шефът на приходната агенция Красимир Стефанов пред TV7.

"Той си призна греховете и си плати данъците до стотинка. Сумата е немалка за българските стандарти. Осъзна и на деня преведе цялата сума", похвали го данъчен №1.

По думите му резултатът от проверката на попфолк изпълнителите бил възпитателен.

"Заради нашите проверки за три месеца всички изпълнители надминаха 50 хил. лв. оборот и се регистрираха по ДДС", отчете още Стефанов.

Според него 2011 г. е успешна за Националната агенция за приходите.

"В края на ноември сме събрали 11,4 млрд. лв. от данъци, което е със 715 млн. лв. повече", каза още Стефанов. 

По думите му повечето постъпления в хазната са благодарение на по-добрата работа, тъй като икономическите параметри са същите като 2010 г.

"С гордост мога да кажа, че България е сред малкото страни в Европа, които реализираха повече приходи, добави Стефанов. По думите му заедно с Агенция "Митници" ще бъдат събрани около 1,5 млрд. лв. повече приходи през тази година.

Ще има обаче около 300 млн. лв. по-малко приходи от осигурителни вноски. Ако се бяха съобразили със становището на НАП, щяхме да изпълним и това перо на 100%, добави Стефанов.

"В края на май изоставахме с над 600 млн. лв. Оценката на Симеон Дянков е положителна", обясни шефът на НАП.

"Акция "Хеликоптер" е една от най-успешните за години назад. Тя провокира институциите да решат проблеми в строителството, с които никой не искаше да се занимава. Над 20 млн. лв. е прекия фискален ефект", твърди Красимир Стефанов.

Според него най-важното от акциите е, че обществото е разбрало, че трябва да си плаща данъците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

ddd

преди 12 години

И какво от това,че си платил данъците,да не е някой по-специален.Нали всички граждани си плащаме данъците и така трябва да е.....

55

Чудомира

преди 12 години

Браво, да се надяваме че и другите БГ "звезди" (както и поп-фолк певачките) ще последват добрия пример и ще си платят данъците, така както го правим и ние обикновенните граждани.

54

Детектифф

преди 12 години

И какво от това? Да бяхте изредили по азбучен ред и всички изрядни Бг платци. Или само кеца е такъв? Дайте сега да му събираме помощи понеже се е поохарчил.Няма нищо,на новогодишният концерт ще навакса!!!

fallback