Снимка: архив Булфото
fallback

"С ясното разбиране за непопулярния характер на предприеманите мерки, сме убедени, че е по-добре решение да има сега, отколкото в близко бъдеще да се налагат още по-тежки и рестриктивни промени".

Това посочват в писмо до медиите от работодателски организации във връзка с приетите от парламента промени, отнасящи се до пенсионната реформа.

Oще по темата

От 1 януари догодина възрастта за пенсиониране се увеличава с по 4 месеца всяка година до достигане на 63-годишна възраст за жените и 65-годишна възраст за мъжете.

Нарастването на възрастта за пенсиониране с по 4 месеца всяка година ще се прилага и за работещите първа и втора категория труд. За първа - докато в края на 2014 г. достигне 48 г. за жените и 53 г. за мъжете, а за втора - 53 г. за жените и 58 г. за мъжете.

Работодателите изразяват желание за среща с държавния глава, на която да го запознаят с позицията си.

"Като представителни организации на работодателите изразяваме ясната си и недвусмислена подкрепа за необходимост от пенсионна реформа. Тази ни обща позиция е формирана както от обективните потребности на настоящото състояние на пенсионната система, така и от разбирането ни за необходимост от сериозни, принципни изменения, насочени към позитивни резултати в бъдеще", пишат от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската
стопанска камара и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

129

rumen221

преди 12 години

Никой в ЕС и по света не ни приема на сериозно, заради Американският свръхлиберализъм на БСП и ГЕРБ, ЧИЙТО ГОВОРИТЕЛ Е ДЯНКОВ, който е пагубен за България и антинационално безумие за нормалните държавници в ЕС... - Налаганите ни, чрез ПАРТИЙНО НАСИЛИЕ (както и при комунизма), смешно ниски заплати и пенсии, както и облагане на депутатските безотчетни пари не стигат, ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕ НА НАЦИЯТАБОКО, Никакви сътресения няма да има, ако разбереш или някой да ти обясни, че Свръх-либералният бюджет на Дянков е НАПЪЛНО НЕАДЕКВАТЕН В ПРИХОДНАТА СИ ЧАСТ, а от там и в разходната!!! Затова, от американски СВРЪХЛИБЕРАЛЕН (високи косвени и ниски преки данъци), ТРЯБВА ВЕДНАГА да преминем към европейски ДЕМОКРАТИЧЕН финансово-икономически модел на ДАНЪЧНО РАВЕНСТВО, като:1. Всички физическите лица да плащат еднакви подоходни данъци, здравни и пенсионни осигуровки без таван за облагането, независимо дали произлизат от труд, доходоносна собственост или СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ 2. Преките данъци (за богатите) и косвените (за бедните) се изравнят Сега съотношението им е 1:7, а такова чудо няма никъде в Европа!!!3. Заплатите БЕЗПРИКОСЛОВНО да се повишат до нивото на РЕАЛНАТА НИ ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ НА ТРУДА Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските4. Печалбите се обложат по европейски- За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%..., а за останалата данъка ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките на физическите лица от труд) и да се удържа при източника, тук в България - тогава в бюджета ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!- Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда). Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от експлоатация на чужд ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците, които междувременно, заради свръхлиберализма си, на 2-ри август ПРАКТИЧЕСКИ ФАЛИРАХА, а народа им се разбунтува Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...? - Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага с 37,5% данъци и осигуровки както при всички нормални българи (сега ДАНЪК ДЕВИДЕНТ е само 5%...!), а съгласно Чл.60 от Конституцията ни, РАЗЛИЧНОТО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ И ТАВАНИТЕ за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!! Народе!!!!

128

Работодатели

преди 12 години

Работодатели златни, а ще сте доволни ли, да се въведе в бг минимална работна заплата в Европейските норми, а не в средно африкански?

127

Анонимен

преди 12 години

чЧе как няма да са доволни, като осигуряват работнеците си на минимална заплата,а усно договореното-под масата. Това е голям резерв господа управляващи.Ама работодателите са мутрите, вашите приятели и самите вие.

fallback