129

rumen221

преди 12 години

Никой в ЕС и по света не ни приема на сериозно, заради Американският свръхлиберализъм на БСП и ГЕРБ, ЧИЙТО ГОВОРИТЕЛ Е ДЯНКОВ, който е пагубен за България и антинационално безумие за нормалните държавници в ЕС... - Налаганите ни, чрез ПАРТИЙНО НАСИЛИЕ (както и при комунизма), смешно ниски заплати и пенсии, както и облагане на депутатските безотчетни пари не стигат, ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕ НА НАЦИЯТАБОКО, Никакви сътресения няма да има, ако разбереш или някой да ти обясни, че Свръх-либералният бюджет на Дянков е НАПЪЛНО НЕАДЕКВАТЕН В ПРИХОДНАТА СИ ЧАСТ, а от там и в разходната!!! Затова, от американски СВРЪХЛИБЕРАЛЕН (високи косвени и ниски преки данъци), ТРЯБВА ВЕДНАГА да преминем към европейски ДЕМОКРАТИЧЕН финансово-икономически модел на ДАНЪЧНО РАВЕНСТВО, като:1. Всички физическите лица да плащат еднакви подоходни данъци, здравни и пенсионни осигуровки без таван за облагането, независимо дали произлизат от труд, доходоносна собственост или СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ 2. Преките данъци (за богатите) и косвените (за бедните) се изравнят Сега съотношението им е 1:7, а такова чудо няма никъде в Европа!!!3. Заплатите БЕЗПРИКОСЛОВНО да се повишат до нивото на РЕАЛНАТА НИ ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ НА ТРУДА Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските4. Печалбите се обложат по европейски- За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%..., а за останалата данъка ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките на физическите лица от труд) и да се удържа при източника, тук в България - тогава в бюджета ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!- Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда). Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от експлоатация на чужд ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците, които междувременно, заради свръхлиберализма си, на 2-ри август ПРАКТИЧЕСКИ ФАЛИРАХА, а народа им се разбунтува Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...? - Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага с 37,5% данъци и осигуровки както при всички нормални българи (сега ДАНЪК ДЕВИДЕНТ е само 5%...!), а съгласно Чл.60 от Конституцията ни, РАЗЛИЧНОТО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ И ТАВАНИТЕ за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!! Народе!!!!

128

Работодатели

преди 12 години

Работодатели златни, а ще сте доволни ли, да се въведе в бг минимална работна заплата в Европейските норми, а не в средно африкански?

127

Анонимен

преди 12 години

чЧе как няма да са доволни, като осигуряват работнеците си на минимална заплата,а усно договореното-под масата. Това е голям резерв господа управляващи.Ама работодателите са мутрите, вашите приятели и самите вие.

126

За Дянков

преди 12 години

Абе будала Дянков. Ако искаш пари за хазната и НОИ много добре знаеш, че всяка червена бяабичка и член от управляващите най-малко 3 апартамента дават под наем без да плащят данъци за получените средно по 600 лв. пари. Това са хиляди случаи. Или се правиш на будала или и ти си от тях. Ако направиш една ревизия и обходиш жилище по жилище ще напълниш хазната с достатъчно пари за да увеличиш доходите на всички българи не само на самозваните софиянци. Това е истината, А за ТЕЛК е известо на посл.пр.

125

АЗ СЪМ КАТО ВАС

преди 12 години

Я МИ КАЖЕТЕ, КОЛКО % ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ ЩЕ НАЕМАТ РАБОТНИК НАД 50-55 ГОДИНИ???- НА 133 ЩЕ КАЖА, ЧЕ И ТУК ИМА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ, САМО, ЧЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ТЯХ???- ХОРАТА НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ СА СВИКНАЛИ НА ТРУД И ДЕЙСТВИТЕЛНО РАБОТЯТ... ТЕЖКО ВИ И ГОРКО МЛАДИ ХОРА, КОИТО НЕ СТЕ СВИКНАЛИ ДА РАБОТИТЕ, ВЪРТИТЕ РАЗНИ ДАЛАВЕРКИ И Т. Н. ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СТИГНЕТЕ ТАЗИ ТЪЙ БЛЕНУВАНА ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ, ЧЕ ТОГАВА ДА ВИ ВИДЯ?

124

анонимен

преди 12 години

Никой не съм упълномощавал да се разбира от мое име до кога ще работя,я ги виж,седнали да умуват и мъдруват,като имате работа та работете си я!

123

анонимен

преди 12 години

Всичко се връща,ще дойде време и днешната младеж да остарее,да видим кой ще я осигурява,ще умира от глад и мизерия и на бунището!Приказката от училището нали я знаете.То нашето се видя вече,че няма да доживеем до пенсия,ами язък за децата ни,трябва да бягат от тук ако искат да оцелеят ,колкото по-скоро разберат това имат по-голям шанс!

122

СИК

преди 12 години

На запад от сто години вече имат частни пенсионни фондове във които си внасят осигуровки и като минат 55 години и спрат да работят от там им изплащат пенсия а ако дочакат 65 години започват да получават и от държавата.При нас на този етап това е невъзможно и така обричат възрастни хора останали без работа на глад.

121

BIX

преди 12 години

Много се мъчих ама много в България просто нищо не става....шуробаджанащината е навсякаде работодателите не дават кокала така.Бях свидетел как няколко фирми които се броят на едната ми ръка -най големите в един бранш-да се събират и определят заплатите на работниците и да се скъсаш гъзът от работа определения таван не можеш да минеш.За това съм в чужбина.Тук те оценяват по това како можеш да правиш и дали си полезен за тях.Парите които взимам ако ви кажа ще се разплачете!!!!!!

120

Анонимен

преди 12 години

На практика никой не назначава човек над 50 години, освен по изключение и то на нископлатена, черна работа. А при "оптимизиране" на фирмите първо изхвърлят на улицата точно тях!!! А младите пък даже и не започват работа на тези смешни заплати. Постоят, постоят и... емигрират.

119

до любо

преди 12 години

Доволни са от това, че дупката в бюджета отново беше запълнена за сметка на редовия данъкоплатец, а те минават метър. Отново успяха да отклонят вниманието от себе си.

118

анонимен

преди 12 години

те работодателите иначе как ще си карат луксозните коли ако не сме им роби доживот .стачка .до гроб ли ще работим на капиталистите.

117

Анонимен

преди 12 години

Пак ли ревете бе мързели и пияници!Пак ли някои да ви дава или изкарва парите!Я се хващаите на работа ,та да имате сносна пенсия ,а не да работите и след пенсиониране.

116

до 109

преди 12 години

Каква майка ми е Турция, ***? Ако я припознаваш, ами ей на къде е, никой не те спира, бЕгай!!!

115

до 122

преди 12 години

Грешиш, не стават...Дори за донори на органи не стават, организма е увреден и е "брак"

114

любо

преди 12 години

няма работодател който да назначи на работа човек над 60 години. Не разбирам от какво са доволни.

113

цезар

преди 12 години

Дават ни за пример че пенсионната възраст в Европа била с 2 години по висока от тази в България. Да ама средната продължителност на живота в развитите евродържави е с 10 години по висока от тази в България Или какво следва че те 10 години по дълго от българина ще получават пенсия и то с пъти по висока. Господа упраляващи направете така че да живеем по дълго па тогава вдигайте възрастта за пенсия Сега излиза че целта е колкото се може по малко време да получаваме пенсия.

112

Eмигрант

преди 12 години

Призовавам всички читави българи да се изнасят в чужбина ! Там и най-голямата мизерия е по добра от нормалния ви живот в *** ***

111

60 годишен

преди 12 години

20-25 годините дрого-чалгари стават само за донори на органи...не и за работа!!

110

Комунист-ленинец

преди 12 години

Ще плачете за социализма,*** седерастични!!! Искахте демокрация-имате я...барабар със работата до гроб!!!