Линкълнът на дядо Кирил. Снимка: Булфото
fallback

В декларация Варненският и великопреславски епархийски съвет изрази подкрепата си за своя духовен лидер митрополит Кирил.

В документа е записано, че Линкълнът не е лукс, защото струвал само $36 000.

"Вий сте жалки, бе! Какви журналисти сте вий?!", сопна се отец Иван на събралите се медии по време на специална пресконференция в епархията, където бе прочетена декларацията.

Oще по темата

Брифингът бе свикан снощи заради скандала с луксозната екокола на митрополита, която той използва от няколко дни.

"Нека не ставаме жалки и не мерим с аршина на бездомници. Значи за всеки друг, бил той какъвто и да е, но не духовник, е напълно естествено притежаването на скъпи и луксозни возила, но на духовника не подхожда.

Поради какво не подхожда на един aрхиерей да ползва един добър автомобил? За реалистично мислещите това е смешно!", обяви становището на съвета говорителят на митрополията отец Дончо.

Пак според него автомобилът "Линкълн", който струвал само 36 000 долара, не можел да бъде наречен лукс.

В подкрепа на думите си свещеникът цитира и евангелска притча, според която Господ е казал, че няма нищо лошо да се приеме богатство, ако то е заслужено.

Отец Дончо подчерта още, че Варненският и великопреславски митрополит Кирил не е подавал оставка от Светия синод, тя била само заявена.

"Чудим се как през ума на журналистите не минава мисълта, че той пожизнено е aрхиерей! Така ли лесно се подава оставка от aрхиерей в разцвета на неговите жизнени и творчески сили! Не, нали!", допълни свещеникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

277

малей

преди 12 години

моето семейство и приятелите ми ще бойкотираме тази година ходенето на църква за Коледа. никакви пари за свещи, дарения и пр. като имат пари за коли, ще минат и без моите стотинки

276

sas до 265

преди 12 години

Този отец Иван от Нови хан е страшно съмнителен. Защо ли си мисля, че поне 2-3 от чаветата там са негови? Не си ли осигурява свежа женска плът, като прибира *** и бездомници?На мен този приют ми е много съмнителен. Отец Иван - също. Там трябва да се намеси прокуратурата.

275

zakarii

преди 12 години

Здр приятели искам да ви попитам нещо бихте ли се включили в една инициатива да помогнем на едни деца за празниците на коледа да са щастливи .Нека тези деца усетят нашата любов и уважение към тях .Идеята ми е следната да съберем дрешки и обувки и срества за сладкиши за празниците .Става дума за деца без родителски грижи ще бъда щастлив ако се влючат повече хора нека покажем на тези деца че не са сами в този труден свят ,че има някой който ги подрепя ,обича и уважава .Всеки от нас може да помогне макар и минимално с нещо. Ако някой има въпроси нека ми пише или да се обади на 0882780878 за Венцислав .Но аз лично ще помогна на тези деца успех на всички .Тел на центъра за работа с деца 80598- г-жа Станчева и тел. 80953 г-жа Христова и благодаря от сърце от името на децата.Центъра за работа с деца се намира в гр. Козлодуй

fallback