Снимка: Архив Булфото

И полицаите ще излязат на национален протест съвсем скоро, съобщиха от Синдикалната федерация на служителите на МВР след проведено заседание в Хисаря

Причината е, че представителите на органите на реда не са съгласни с предложението на министър Симеон Дянков за увеличение на пенсионната възраст.

Решението за включване в протестите бе гласувано единодушно от 173 делегати на Третата национална конференция на Синдикалната федерация на служителите на МВР.

Очаква се в най-скоро време новият управителен съвет да реши как да протекат протестните действия. Както е известно, органите на реда няма право да стачкуват, а могат само да изразят своя протест.

Още по темата

“Оставаме открити за диалог с премиера Бойко Борисов и министър Дянков за пенсионната възраст. Изпратили сме до тях четири писма от август до сега, но няма отговор”, обясни Борислав Мазнев, зам.-председател на федерацията пред „Труд”.

Той обяви, че полицаите настояват да няма праг за излизане в пенсия от 52 г., а да се запази сегашната разпоредба - по всяко време при навършване на стаж от 25 г.

Мазнев прогнозира още, че заради промените предстои вълна от рапорти за напускане, което ще натовари останалите служители на МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase