Снимка: архив, Булфото
fallback

КНСБ и КТ "Подкрепа" организират протестно шествие на 30 ноември. Митингът ще е пред парламента, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. Освен това двата синдиката излизат от Националния съвет за тристранно сътрудничество и няма да участват в заседанията, докато няма смислен диалог.

Лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев съобщи, че започва подписка в цялата страна за готовността за национална еднодневна стачка.

Причините за протестите са нарушаването на споразумението между синдикати и правителство от преди година, социален диалог без съдържание, опитът да се отнеме добавката "клас" за прослужено време, както и предложението за увеличение на възрастта за пенсиониране.

Синдикатите ще изпратят писмо на премиера Бойко Борисов за напускането на Националния съвет по тристранно сътрудничество и ще поискат среща с него. Ръководствата на синдикатите заявиха, че ще имат среща с парламентарната група на ГЕРБ на 22 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

184

Синдикатите се

преди 12 години

Стягат за нова лапачка......някой им плаща да разбунят ......от другия ще се опитат да договорят някакава лична изгода ....И ако Премиера оглави тристранната среща ще е едиствения "виновен " за провала на стачката ....

183

българин

преди 12 години

В тази тежка световна криза едиственото ,което трябва да се направи е да се заловим здраво за работа......Каквото и правителство да дайде все тая ще е ,че и по .- лошо......Това правителство е легитимно избрано ......нека не му пречим да си свърши работаат!!!

182

справедливо

преди 12 години

Синдикатите вместо да изкарат бедния народ на студа По доблре да дадат отчет пред парламета как са допуснали този дълг в БДЖ да се натрупа!!

fallback