Снимка: Булфото
fallback

Слуховете за убит от роми българин във Варна, които заляха социалната мрежа Facebook, и изпотрошени автомобили не са истина, обяви шефът на полицията в града комисар Димитър Димитров.

"Нямаме данни за пострадали граждани и повредено имущество след шествието. Ранен е служител от IV районно управление, но няма опасност за живота му”, обясни още той.

23-ма души, сред които трима непълнолетни и едно момиче, са били задържани по време на протеста.

По повод задържания кандидат-кмет на Варна Костадин Костадинов комисар Димитров заяви, че той е освободен от Първо районно управление в 23,30 часа, тъй като участието му в местните избори му осигурявало имунитет.

Причината за ареста му била „участие в нерегламентирано събиране”.

Дали срещу останалите задържани ще бъдат повдигнати обвинения, ще реши Районната прокуратура.

По думите на комисар Димитров 400 роми от варненското село Каменар цяла вечер са били в готовност да се притекат на помощ на жителите "Максуда".

Oще по темата
26 сеп 2011 20:24
1984
Тълпата обаче е била задържана от органите на реда и се е разпръснала час и половина след полунощ.

Комисар Димитров призна, че градът е бил на крачка от сериозно нарушаване на обществения ред, но органите на реда са успели да го предотвратят. Действията на своите служители той определи като толерантни и професионални, а използваната сила била „с мярка”.

"Нямам информация за ново шествие днес. Всеки, който се включи в него, ще бъде участник в нерегламентирано събитие”, предупреди комисар Димитров. 

Засилено полицейско присъствие е имало през цялата нощ в ромската махала „Максуда”, в кварталите "Аспарухово" и "Владислав Варненчик", както и в село Каменар. То щяло да продължи "колкото е необходимо".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 12 години

gospoda policai ne si mislete che e edno vreme da ne hvashtam pyshkata i balkana che dosta ot vas shte zachernia .

82

Полицаите лъжат

преди 12 години

Има вече двама убити от роми във Варна

81

ha ha

преди 12 години

някой зарзавати едно дете не са отгледали, ама дават заповеди да се бият български деца, да ама тези деца ще пораснат утре и да ви видя тогава какво ще правите. А и мъжкарите дето ритаха децата вчера да се оглеждат по тъмното, защото има доста по луди от тях родители. И като пазите манговците не им ли отвързвате ръцете по този начин, потвърждавате тяхната безнаказаност. И защо изтрихте групата в една от социалните мрежи, беше достигнала над 70 000 души, истината беше там а не по бтв

fallback