Цветелин Кънчев. Снимка: Булфото
fallback

Лидерът на Евророма Цветелин Кънчев призова Кирил Рашков и неговото семейство да напуснат Катуница в името на етническия мир и ако "имат съвсем малко капка морал".

Според него случващото се в Катуница не е сблъсък между българи и роми, а израз на недоволство срещу едни хора, които са се самозабравили.

„Високомерието на една богаташка фамилия, за което високомерие много голяма вина имат и вашите колеги от края на 80-те и началото на 90-те години, когато безразборно раздаваха титлите „царе”, „барони”, „фараони”, доведе до много сериозен социален отпор от цялото население“, смята Кънчев.

Според него сега изходът от ситуацията е МВР да си свърши работата. „Солидарен съм с премиера, че МВР не си е свършило работата”, смята още лидерът на Евророма.

Лидерът на „Евророма" Цветелин Кънчев дойде в Съдебната палата, където е подсъдим за изнудването на бившия директор на Гражданска защита Никола Николов, за да не бъде пуснат в медиите компромат срещу него.

Oще по темата
Подсъдими по делото, което се разглежда от Софийския градски съд, са и Христо Върбанов (Папата) и Димо Станчев.

Станчев не се яви днес, тъй като е бил приет в болница и процесът бе отложен за 25 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

226

Анонимен

преди 12 години

Не е редно хората да излизат на улицата за да търсят правата си.Редно е политицита да са ги осигурили, за да не се стига до това положение.А иначе съм на страната на протестиращите.Има проблем с ***, но той не е етнически.Как преди 1989г. повечето *** работеха и не се редяха масово за помощи

225

ОХ,ох,ох!!!

преди 12 години

ВНИМАНИЕ! ВНИАМНИЕ! ВНИМАНИЕ!До всички истински българи: Разграничете се от расистките лозунги! Много е важно! В момента ни вкарват в капан! Това не са наши лозунги! Обяснете на заблудените до вас, да не издигат подобни лозунги. Утре всички българи ще бъдат обвинени в расизъм, нещо което ни е чуждо. Западните телевизии вече са тук. Всеки, който обича Майка България да престане да издига подобни нечовешки лозунги! МНОГО Е ВАЖНО! И оставете обикновените бедни ***, те само ядоха баницата...Хората ще се ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ СА БИЛИ МАНИПУЛИРАНИ и ще се разплатят с АВТОРИТЕ НА ТАЗИ ЗЛОКОБНА ПРОВОКАЦИЯ ! Хора, не превръщайте нещата в етнически конфликт! За престъпниците си има държава, полиция, съд и затвор. Какви са тези ***, които ще линчуват хора?! Много добре са ги арестували хулиганите! От километри е ясно, че това са безредици, дирижирани от атрофирали мозъци, ръководещи крадци и мафиоти. Простоватият българин се подаде на елементарната интрига отново!!! Етническа омраза, Разделяй и Владей, това е целта им !!!Америка иска, конфликт на Балканите, за да направи война в Европа. Джордж Сорос, отново е платил на футболните фенове, както им плати на времето да свалят, правителството на Жан Виденов, за да могат с Крадеца Мургавей Костов, да ошушкат България и да направят българите, най-големите мизерници в света. Днес глашатаите на Джордж Сорос са: Бойко Борисов,Цвеатанов, Иван Костов, Дон Цеци-Цветелин Кънчев....отворено общество...???Крайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било царя Симеончо, било Иван Костов, било пък пазвантинът Бойко, който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие. Сега е момента да се даде урок на държавата за нейното пълно отсъствие от решаването на проблемите на престъпността!!! Ако сме народ, а не ***, трябва да се обединим и да излезем на протест, срещу правителството в България, а не срещу ромите! За това че има двоен стандарт, не са виновни *** а правителството! И в Канада живеят ***, защо там ги няма тези проблеми ???Извода, всеки разумен човек, може да си го направи сам !!!Иначе......Всеки народ си заслужава съдбата!

224

Галин

преди 12 години

Лидерът на Евророма Цветелин Кънчев не удържа на думата си, която даде преди няколко месеца по телевизията. Обещанието му беше навръх Деня на детето да съобщи публично кой е донорът на 210-те млн. долара, с които разполага партията му. Сумата бе предвидена за образование. Кънчев и водачът във варненската листа на Евророма Азис се зарекоха да възнаградят родителите на ромчетата с успех над добър 4. Бонус се предвиждаше и за преподавателите, които учат деца от етноса. Зам.-шефът на партията Илия Костов обяви обаче, че това не е всичко - Евророма идва с 300 млн. долара от европейски програми". Това е общият ресурс, който Кънчев каза, че ще получи. 50 млн. долара от тях трябваше да бъдат заделени за гаранционен фонд, който ще осигури нисколихвени кредити за започване на бизнес.Донорът на партията обаче се пази в тайна, докато не се получи и третият транш, обясниха от пресцентъра на Кънчев. "Има 8 световни фонда, които финансират подобни проекти. Миналата година два от тях направиха мегапроект на стойност 1,3 млрд. долара", обясни пресаташето на партията Биляна Анастасова. Но и тя отказа повече информация, след което заплаши със съд всеки, който се рови в парите на Евророма.Двамата ромски депутати от НДСВ Александър Филипов и от БСП Тома Томов единодушно заявиха, че Кънчев не говори истината и че такъв фонд-донор не съществува."Няма фонд, който да прави такива мащабни дарения и да не бъде открит в уебсайтовете", заяви Филипов. Според него Кънчев обещавал парите, които ще дойдат по линия на Декадата на ромското включване и се отпускат от Световната банка и от Джордж Сорос. "Парите бяха договорени от премиера и от мен", обясни Филипов и допълни, че те няма да са само за Евророма. "Кънчев няма да обяви кой му дава парите пожизнено, защото няма такова нещо", заяви и ромският депутат от левицата Тома Томов. Фонд за образователна интеграция на ромите, който ще отпусне 200 млн. долара не съществува, смята шефът на програма за ромско участие към "Отворено общество"-Будапеща Румян Русинов. Според него спекупациите са опасни за организациите, които се занимават с образованието на ромите. "Обясняваме 5 г. на учителите, че трябва да третират тези деца еднакво с българчете, а финасовите стимули за вредни за учителите", допълни Русинов.Шефката на синдиката на българските учители Янка Такева също настоя Цветелин Кънчев да каже откъде са парите. Според нея израз на неуважение е Евророма да не изпълни поетите пред обществото ангажименти. Преди месец Кънчев специално се консултира с Янка Такева как да плаща премии на учителите, които преподават в паралелки с ромски деца.Публикуването на текстове от електронното издание и съответните форуми е разрешено само след писмено съгласие от редакцията.

fallback