Среднощен кадър от погрома над имението на Цар Киро Снимка: БТА

Главният прокурор Борис Велчев е разпоредил проверка на доходите на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, като физическо лице за дълъг период от време. Това съобщи за Dnes.bg окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов. По думите му Цар Киро може да бъде разпитан във всеки един момент като свидетел на събитията.

„Няма цивилизован начин в една правова държава един човек да бъде изселен насила”, коментира окръжният прокурор по повод подписката на жителите от Катуница, в която се настоява фамилия Рашкови да бъде изселена.

Даскалов призова да не се прави аналогия със случая „Зрънкови”, тъй като тогава ромите от Видин сами поискали да бъдат изселени.

Задържаният снощи шофьор от Столипиново, прегазил 19-годишния Ангел в петък вечерта, ще бъде обвинен за умишлено убийство при катастрофа. Него го грози затвор от 10 до 20 години.

Обявеният за общодържавно издирване 55-годишен мъж, който беше задържан късно снощи на влизане от Турция, се сдоби и с второ обвинение заради прегазването на трима полицаи и нанасянето на средна телесна повреда на униформените.

Още по темата

По това обвинение Наказателният кодекс предвижда от 3 до 12 години затвор.

Очаква се днес шофьорът на буса убиец да бъде разпитан и да се установи дали някой му е поръчал да извърши убийството на 19-годишния младеж, син на бившата кметица на село Катуница.

Оказа се, че с майката на убитото момче и Цар Киро имат дразги от доста години. В полицията са валели жалби от страна на двете семейства за отправяне на смъртни заплахи от двете страни.

Последен заплаха за живота си от страна на фамилия Рашкови е получил 19-годишният Ангел в петък следобед. Няколко часа след заканата момчето е прегазено от буса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase