Снимка: Dnes.bg

55-годишният шофьор от „Столипиново”, който прегази и уби 19-годишния Ангел Петров от Катуница, е задържан. Това съобщи пред Dnes.bg главният комисар на МВР Калин Георгиев.

От петък вечер жителят на ромската махала в Пловдив беше обявен за общодържавно издирване. Той е криминално проявен и известен на полицията.

Задържаният е прегазил и трима полицаи, които се опитали да спрат превозното средство, и двама приятели на убития.

„Служителите на реда са със счупени ръце и след гипсиране на крайниците са освободени за домашно лечение”, съобщиха за Dnes.bg от Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив.

Още по темата
Заради безредиците в Катуница от събота вечер, палежите на четири къщи и преобръщането и опожаряването на три автомобила, собственост на ромския барон Цар Киро, са задържани 21 души. Голяма част от тях са футболни фенове, потвърдиха от полицията.

Образувани са досъдебни производства.

До полунощ пожарникарите потушиха пламъците в имотите на ромската фамилия. Над 200 тежко въоръжени жандармеристи остават в селото.

Хората продължават да настояват Цар Киро и близките му да бъдат изселени за постоянно от Катуница и го винят, че той е поръчал убийството на 19-годишното момче.

В основата на конфликта стои обида на етническа основа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase