Безредиците в Катуница Снимка: БТА
fallback

Погребението на 19-годишния Ангел Петров от Катуница е днес в 15.00 часа. Поклонението е тази сутрин в църквата в Катуница. 

Младежът загина в петък вечерта, когато бус с роми го блъсна на ул. "Стадиона" в Катуница.

19-годишният Ангел разхождал към 20 часа кучето си пред бащината къща. В този момент бус минал с бясна скорост по улицата, блъснал момчето и го влачил 10 метра. Ангел починал в болницата.

Хората от Катуница твърдят, че през деня е имало словесно спречкване между убитото момче и младежи от Катуница от фамилията на Цар Киро. Към момчето била отправена смъртна заплаха, след което били сигнализирани органите на реда.

След смъртта му в селото избухнаха сблъсъци и жителите настояха за незабавно изселване на ромския клан на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро.

55-годишният шофьор на буса беше задържан късно снощи при опит да премине българо-турската граница при ГКПП Капитан Андреево. Той е криминално проявен и известен на полицията.

Задържаният е прегазил и трима полицаи, които се опитали да спрат превозното средство, и двама приятели на убития.

Oще по темата
 Служителите на реда са със счупени ръце и след гипсиране на крайниците са освободени за домашно лечение.

Заради безредиците в Катуница от събота вечер, палежите на четири къщи и преобръщането и опожаряването на три автомобила, собственост на ромския барон Цар Киро, са задържани 21 души.

След полунощ обстановката в селото се успокоила и не е имало ексцесии.

Хората продължават да настояват Цар Киро и близките му да бъдат изселени за постоянно от Катуница и го винят, че той е поръчал убийството на 19-годишното момче. В основата на конфликта стои обида на етническа основа.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

563

Иван

преди 12 години

Тези милички *** още от 5-6 годишни почват да псуват на майка.На 15 години вече са горди съпрузи и бащи на 3 деца минимум.Жена му отива на подлеза на Централна гара и казва"бате дай 2 пари за детето",а след това отива да мие прозорци на Сточна гара.Тези мили *** и семействата им плащат ли данъци?Ток плащат ли?Имат ли канализации?За какво са на България бе МИХАЛКО?

562

МИХАЛКО

преди 12 години

Джордж Сорос, отново е платил на футболните фенове, както им плати на времето да свалят, правителството на Жан Виденов, за да могат с Крадеца Мургавей Костов, да ошушкат държавата България и да направят българите, най-големите мизерници в света. Дали днес глашатая на Сорос не е Цветелин Кънчев....отворено общество...???Колко бързо хората ще се ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ СА БИЛИ МАНИПУЛИРАНИ и как ще се разплатят с АВТОРИТЕ НА ТАЗИ ЗЛОКОБНА ПРОВОКАЦИЯ ! Хора, не превръщайте нещата в етнически конфликт! За престъпниците си има държава, полиция, съд и затвор. Какви са тези ***, които ще линчуват хора?! Много добре са ги арестували хулиганите! От километри е ясно, че това са безредици, дирижирани от атрофирали мозъци, ръководещи крадци и мафиоти. Простоватият българин се подаде на елементарната интрига отново!!! Етническа омраза, Разделяй и Владей, това е целта им !!!Крайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било царя, било Сидеров, било пък пазвантинът Бойко, който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие. Сега е момента да се даде урок на държавата за нейното пълно отсъствие от решаването на проблемите на престъпността!!! Ако сме народ, а не ***, трябва да се обединим и да излезем на протест, срещу правителството в България, а не срещу ромите! За това че има двоен стандарт, не са виновни *** а правителството! И в Канада живеят ***, защо там ги няма тези проблеми ??? Извода, всеки разумен човек, може да си го направи сам !!!В България. има три вида психично болни : 1/ вродено болни , 2/ кръчмарски патриоти, които все колят и бесят турци и *** за щяло и нещяло, това заболяване не е вродено, а вследствие на неправилно възпитание и насаждане на омраза(промиване на мозъци), 3/ психично болни, които са били нормални, но от немотия и мизерия вече им хлопа дъската!Няма никога да забравя едно детенце българче- малко с по-тъмна кожа как бе ритано от едни 4-годишни деца, защото било ***!Познавам едно ***,което все се срамуваше, че е ***, макар че бе най-доброто в класа. Аа сега пак учи и работи. Пак въставайте срещу бай Киро, но не срещу бедняка и мирния човек.

561

az ne sym ot bTV

преди 12 години

oi kucheta ot BTW-to.. dolnia *** ima tolkowa mnogo prestupleniq i wupreki towa ubiistvo vie PRODYLJAWATE da go zashtitawate.. iskate i wie po ena traba w musurta mi na...mishki....

fallback