Снимка: Булфото
fallback

Близо 100 милиона лева дължат на държавата фирми, свързани с Христо Ковачки, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на информация от Националната агенция за приходите.

Преди около три месеца данъчните са започнали проверка на 37 компании, които пряко или косвено са свързани с бизнесмена.

В резултат към момента са запорирани всички банкови сметки и значителна част от недвижимото имущество на компаниите.

Вчера е внесен и първият от поредицата искове за стартиране на процедура по несъстоятелност на една от фирмите. Очаква се в близките дни такава процедура да бъде стартирана и за още четири фирми.

Oще по темата
Въпреки сключените многократни споразумения за разсрочено плащане на задълженията засега пари при данъчните пари не са внасяни. 

Ако не започнат да постъпват плащания, ще бъде проведен търг за продажба на активите на тези 37 фирми. В тях работят малко над 10 500 души.

През април Софийският градски съд осъди на 3 години условно с пет години изпитателен срок бизнесмена Христо Ковачки по обвинение за укриване на над 16 милиона лева данъци за периода 2005–2008 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

иванова

преди 12 години

Оставете Ковачки на мира , защото дава заплати на много хора , които си издържат семействата, при тази криза и безработица. И знайте , че има глава на раменете си не само за красота , а и има в нея и то много!!!

55

до 48

преди 12 години

Я ти вземи си набий в глава си малко човешки орган за там че е много куха и ти стои като черноморска шамандура на раменете ти.

54

Бо

преди 12 години

А, сега да чакаме Ковачки да се кандидатира за президент, подобно на дупнишките ***. По старата схема. Нищо ново под слънцето. Обаче, колелото се върти (понякога).

fallback