Блокирани руски туристи в Бургас. Снимка: Булфото
fallback

„България Ер" категорично не може да изпълнява полети с клиенти на Алма тур заради натрупани дългове от 3,6 млн. евро.

Това се казва в съобщение на авиокомпанията, след като заради неуредени финансови отношения с туроператора стотици чужди туристи останаха блокирани с дни във Варна и Бургас.

"България Ер" няма право за сметка на "Алма тур" да допусне нарушение на графика на всекидневните си плащания за доставка на гориво, летищно обслужване и други, се казва още в становището на компанията.

В случай на безвъзмездно финансиране на дейността на „Алма Тур” от страна на „България Ер”, при създалата се ситуация, авиокомпанията ще подложи на риск изпълнението на останалите редовни и чартърни полети не само до Руската Федерация, но и по другите дестинации по които лети, смятат от компанията.

Авиокомпанията мотивира отказа си да превози блокираните в Бургас и Варна руски летовници и с проблемни банкови кредити на групата "Алма тур" за повече от 26 милиона евро.

Oще по темата

Сериозни притеснения пред авиокомпанията предизвикват "съществуващи проблеми с обслужването на кредити на групата "Алма тур" към български банки във високия летен сезон: кредит в размер на 8 милиона долара за финансиране на авиационна дейност; кредит в размер на 18 милиона евро за хотелска дейност.

За натрупания дълг от над 3.6 милиона евро от „Алма Тур”, авиокомпания „България Ер” заявява, че събирането на това вземане е въпрос на предприети правни действия, като окончателното решение ще бъде взето от компетентния съд.

„България Ер" продължава да изпълнява 18 редовни полета между Варна/ Бургас и съответно Москва – Санкт Петербург, съобщават от превозвача.

Във връзка със създалата се ситуация с непревозените клиенти на Алма тур обаче авиопревозвачът категорично заявява, че въпросът трябва да бъде отнесен към туристическата компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

до 27

преди 12 години

''Неплащането по договора не може да доведе до автоматично прекратяване на договора ''??? много умно ,няма що,нали това е предмета на договора ,да се уреди ПЛАЩАНЕТО за извършена дейност,услуга.Значи може да получаваш нещо без да плащаш за него според вас?:)Добре пробвайте така с тока ,водата,телефона и си ги ползвайте ,така без да плащате да видим дали няма да ви ги спрат

50

Въпрос

преди 12 години

Да не дава Господ, но ако по време на полет , стане катастрофа - кой ще е виновен и ще носи отговорност ? Нали билета е нашата застраховка? Не е само самолет и гориво - ами летищните такси? Който пътува със самолет знае колко плаща за това. Руското летище ще си ги иска нали?

49

НАБЛЮДАТЕЛ

преди 12 години

Марко,Марко,заради *** като тебе държавата е на тоз хал!На кого се извиняват герберските *** за неразплатените близо 600млн.лв. с български фирми изпълнявали държавни поръчки?*** на тебе сигурно са ти се извинили!

fallback