Снимка: Facebook
fallback

Жестоко убийство на младо момиче взриви интернет обществото в България. Само за броени дни над 8700 души във “Facebook” се обединиха в групата „Да спасим децата си от убийците на Яна“.

Поводът стана бруталното убийство на Яна Кръстева, която беше намерена мъртва в неделя в Борисовата градина. Последвалата аутопсия показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

Полицията работи по две основни версии за тежкото престъпление – че убиецът е познат на Яна или че тя е жертва на случаен минувач.

Oще по темата

Криминалисти са разпитали 17 души до сряда заради смъртта на младата жена. Все още не са готови експертизите дали тя е била изнасилена преди смъртта си, уточниха от СДВР. 

Поклонението пред тленните останки на Яна ще се състои в събота, 16 юли, от 11,00 ч. в родната й къща в село Хърлец, община Козлодуй.

"Мили приятели, за слънчева Яна и светлата й памет!!! Материализирайте възмущението си от злокобието на Борисовата градина – свърталище на убийци, любим парк, пропит с мрак, медийната немарливост, ленивите власти – като за начало с вашия подпис!", призовават създателите на групата.

Повечето от подкрепящите инициативата признават, че избягват да минават по тъмно по алеите на Борисовата градина, в една от които бе открит трупът на момичето.

Те настояват за 24-часово видеонаблюдение, денонощна охрана и полицейски патрули в парка.

Същевременно друга група в социалната мрежа организира поклонение в памет на Яна. То ще се състои в понеделник, 18 юли, от 19,30 часа в Борисовата градина.

"Мили хора, загрижени за своите приятели (а и за самите себе си), нека да се съберем в 19,30 (удобно време за всички, които са на работа) в понеделник на езерото "Ариана" със свещ в ръка и да направим едно мирно и мълчаливо шествие в памет на Яна.

Нека бъдем заедно ние, които обичаме разходките и музикалните събития и всичко, което ни кара да се събираме в парка, за да си издействаме да е също толкова сигурен по тъмно, както и на светло! За съжаление със свещи като за начало. Моля, донесете по едничка, за да почетем паметта на Яна Кръстева", се чете в поканата за събитието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

358

простак до 361

преди 12 години

Луд ли съм?Тая статистика всеки информиран полицай ще ти я каже.Но-човек,на определени места в града-независимо по света или у нас,във времето от среднощ до разсъмване,видимо под въздействието на алкохол или друго ,увеличава вероятността да стане мишена на нападатели.Нещо за културата на оцеляването да си слушал?

357

ves666

преди 12 години

vaorajavaite se ,na chernia pazar ima orajie i trepete .

356

Към 357

преди 12 години

Ако домът е най-опасното място за една българка,а не нейното най-сигурно място,то изводът е ,че навън е по-безопасно.Ако извършителят срещу една жена е познат или съпругът ,както се предполага,какво следва,че навън с непознати е най-безопасно?!ТИ СИ ЛУД-357!!!

fallback