Снимка: БТА
fallback

Рота от 165 военнослужещи, сред които 16 жени, бе изпратена с тържествен ритуал днес за участие в операция на Международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) в Кабул, Афганистан.

По време на подготовката си ротата е преминала и през специални тактически занятия за обстрел с гумени куршуми. Това се прави за първи път и е целяло психологическа подготовка, предвид нападенията на талибани камикадзета, каза началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов.

Общо 17 килограма тежат – заедно с боеприпасите към тях – бронежилетките, с които ще охраняват летището в Кабул българските военнослужещи от новия контингент.

Ген. Симеонов даде висока оценка за подготовката на 21-вия български контингент в Афганистан. Над 90 на сто от военнослужещите в състава вече са участвали в мисия зад граница.

Командир на ротата е капитан Светослав Годинов от военното поделение 24 150 в Стара Загора. Национален представител на контингента е полковник Петко Маринов от състава на командването на Сухопътните войски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Пак..пак

преди 12 години

Брей тоя бивш политически офицер Петко Маринов успя да допълзи до щаба на сухопътни войски?И като какъв се подвизава там?В Кербала се прояви като пълен некадърник по организацията на разузнаването и охраната и затова сигурно в щаба тоз пост ще му най-подхожда.Гледаме пак заминава като Аслан,ама да не се върне пак ***.

18

Червената помия

преди 12 години

До 18.Точно това казвам-много евтино се продаваме.И не само войниците ни.

17

пю до 7

преди 12 години

Виновни са и рейнджърите! Те се натискат за тия мисии, подмамени от хубавото заплащане. Иначе не могат да ги накарат да заминат дори ис договор, защото военния сключва договор за примерно десетгодини служба но си има определени клаузи. Но тези се натискат за мисии зад граница, защото им плащат хубави пари. Това, че са пушечно месо явно не ги притеснява, нито факта,ч е отивайки там, създават лошо мнение и за нас повечето българи, които не одобряваме такива мисии. Но нас не ни и питат за това.

fallback