Снимка: Архив Булфото

Гинекологът от Пазарджик д-р Симеон Атев, при чието дежурство починаха три новородени бебета, е подал доброволно молба за напускане на болницата, в която работи. Това съобщи за Dnes.bg директорът на МБАЛ „Пазарджик” д-р Пенко Кацарски.

Припомняме, че проверка на здравното министерство показа, че гинекологът е бил пиян по време на работа в злополучната за три бебета нощ, а поведението му е било непрофесионално и неадекватно.

Проверките в родилното отделение на пазарджишката болница започнаха след смъртта на четвърто новородено бебе в рамките на три дни.

Още по темата
Експертизи показаха, че едното бебе е мъртвородено, а другите две са починали заради вродени малформации. За четвъртото бебе се твърди, че е издъхнало заради усложнения при раждането.

„Има груби пропуски в работата на екипа”, заяви след четвъртия фатален инцидент здравният министър Стефан Константинов и обеща наказания.

Прокуратурата разследва лекаря, израждал трите починали бебета на 15 юни. Д-р Атев отричаше да е пил по време на работа, въпреки че тестът с дрегер показал 2,83 промила алкохол в кръвта на медика след смяната.

В молба до директора на МБАЛ „Пазарджик” д-р Атев сам е пожелал да не се води на работа, считано от 30 юни.

В четвъртък в болницата започна проверка и комисия от Българския лекарски съюз. До момента тя е разпитала дежурния във фаталната нощ д-р Симеон Атев и завеждащия родилното отделение д-р Георги Стоянов.

Проверява се и цялата документация, свързана със смъртта на четирите новородени бебета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase