Снимка: архив Булфото
fallback

Представителите на топлофикационните дружества поискаха  увеличаване на цените на нощната електроенергия, за да не се  отопляват домакинствата с ток, а с парно.

Становището си те представиха пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране на открито заседание за обсъждане на цените  на електроенергията от комбинирано производство за топлофикациите.

Председателят на Асоциацията на  топлофикационните дружества Илия Николаев заяви, че цените на нощната енергия трябва да се повишат с поне 15%, за да са мотивирани  клиентите да се отопляват с парно. В момента по думите му  разлика в цените няма. 

Докладът на работната група на ДКЕВР предвижда увеличение на цените на почти всички топлофикационни дружества с до 10%, но без да е отчетено исканото от "Булгаргаз" повишение на цените на синьото гориво от 1 юли.

Въпреки това повечето  топлофикации изразиха забележки към предлаганите от комисията  цени и декларираха повече собствени разходи, които не са  признати от комисията.  

Най-голямата топлофикация - софийската, нямаше съществени  забележки. Изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов посочи, че е възможно дружеството да не изпълни заложеното  количество за производство на топлинна и на енергия по  комбиниран способ, защото ТЕЦ "София" е в края на своя  експлоатационен ресурс.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

236

Анонимен

преди 12 години

а най добре да ги закрият

235

ТЯ

преди 12 години

Освен, че предлагат ..... явно им и чуват предложенията и приемат. Та кой е по-луд ??? Аз предлагам на управляващите, да ни съберат (лудият обикновен БГ народ) на стадионите (по места) и да ни драснат клечката. Стига сме им тровили живота на хората и сме им дишали въздуха!

234

Анонимен

преди 12 години

Това е някаква манипулация!Топлофикация от миналата година е прикрепена към общините. Не може общинска фирма да изисква?!?! частни фирми като ЧЕЗ да повишават ценита на тока! Цялата работа много яко мирише!

fallback