Снимка: Архив Булфото
fallback

Най-високата глоба, която ще се налага на собственик на куче в София, което причини телесни повреди на човек или друго животно, ще е 2000 лв.

Това съобщи председателят на комисията по нормативна уредба на Столичния общински съвет Искра Ангелова.

Наредбата, по която ще се налагат тези глоби – за домашните животни, ще бъде внесена за обсъждане на следващото заседание на съвета.

Тя ще третира само домашните животни, а отделна наредба ще се занимава с регулацията на селскостопанските животни.

Съветниците решиха още домашните кучета да бъдат наричани домашни любимци.

В текстовете е прецизиран и режимът за налагане на глобите и санкциите, като глобата с фиш е до 50 лв., а останалите ще са с наказателно постановление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

!

преди 12 години

До 85 - ***,никаква мислост да няма никой и за напред към теб.Това което пожелаваш и си написал да ти се случи на теб и близките ти в по-големи размери.*** комплексирана

77

Анонимен

преди 12 години

(продължение от 84)Кучетата трябва да се изтребват и най-важното: в града не трябва да се разрешава гледане на куче в домашни условия. Само в къщи на село, кошари и т.н., където кучето е пазач.Никаква милост и към "защитниците им": по един контролен изстрел в тила на първите 50 веднага ще охлади страстите на останалите.

76

Анонимен

преди 12 години

(продължение от пост 83)Още 2 шофьора се удариха, опитвайки се да не ударят вече катастрофиралите отпред. Щетите не са големи, жертви няма, но колите няха сравнително нови. Сумарните щети са за над 10 хиляди лева. Заради едно куче, което някой *** е пуснал на улицата. За жалост не го видях къде отиде, иначе щях да го застрелям на място.

fallback