Снимка: Архив Булфото
fallback

Държавата обяви за продан дяловете в електроразпределителните дружества ЧЕЗ и ЕВН.

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол стартира два конкурса за избор на инвестиционен посредник за продажбата на миноритарните пакети на двете дружества. 

Държавата ще се раздели с 63 624 акции, представляващи 33% от капитала на "ЧЕЗ Разпределение България" АД; 1650 акции, които са 33% от капитала на "ЧЕЗ Електро България" АД.

За продан са обявени и 51 612 акции, което представлява 33% от капитала на "ЕВН България електроразпределение" АД, както и 62 106 акции, или 33%, от капитала на "ЕВН България Електроснабдяване" АД.

Акциите с номинал 10 лв. всяка ще се продават през Фондовата борса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

121

Българин!

преди 13 години

Немога да слушам повече глупостите и обещания на партийте!Не ме интересуват!Ще вдигнем минималната заплата!?С 20 лева ли бе *** или пенсийте накрая на годината с 20 лева ли бе скапаняци!!Истината е че, започваме едва сега да се градим като нация(магистрали инфраструктора.....)40години сме назад.Трябват истински Българи,които да мислят за благото на народа,за да има златен век, да запомним тези които го направят и да се впишат в историата.

120

огън

преди 13 години

Българи нашата страна поставена на карта,всичко което изгражда Вътрешния брутен продукт е или приватизирано или фалирано и то с умисъл,в место наи големите конпании да са Държавни да и парите да отиват за Здравеопазване ,пенсии и образование те отиват в няколко човека които си правят палати копуват си коли и яхти .какъв частен бизнес,всеки гледа да си направи фирмата да е на 0 за да не плаща нищо.сега и 12 милиярда резерв са исхарчили,не даи си боже нещо да не стане в България

119

УФСЪ

преди 13 години

инфото е достойно за ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕв случай, че тази безумна идея се реализира:1. няма да има нужда от енергиен регулатор - защото частника ще определя разходите, който формират печалбата;2. тъй като до момента 90% от икономикат е в ръцете на частния сектор + тези 10%, НЯМА ДА ИМА НУЖДА И ОТ МИНИСТРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА.3. И ЕДНО ОТ НАЙ ВАЖНИТЕ ЩЕ СИ КУПЯ АКЦИИ ЗА ДИВИДЕНТЧЕ - УРААА - ПРОСТОТА

fallback