Красимир Стефанов. Снимка: Архив Булфото
fallback

Към 30 април НАП е събрала малко над 4 млрд. лв., което представлява 31% от планираното за годината и със 160 млн. лв. повече от събрани пари за същия период на 2010 г.

Това обяви пред БНТ шефът на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов.

Той потвърди, че планираните 6,4 млрд. лв. от ДДС ще бъдат събрани.

Ние събираме много повече данъци от Агенция „Митници”. Те събират ДДС от внос, което рефлектира в НАП като мита и акцизи. Ние събираме ДОД, корпоративен данък, алтернативните данъци по корпоративния закон, осигурителни вноски, за здравна каса и т.н. и затова при нас наистина има по-голям риск по отношение на приходната част, каза Стефанов.

До данъчните обаче достигнала информация, че поради липса на средства доста фирми правят счетоводни трикове, с които се намаляват печалбата и съответно декларират по-малко данъци.

Другият риск на НАП, според Стефанов, са осигурителните вноски.

Oще по темата

Нееднократно съм казвал, че става въпрос за неправилно планиране. Не може някой да планира приходите по осигурителните вноски на някой друг, каза Стефанов.

Той се похвали още, че след свързването на бензиностанциите с данъчните за първите 3 месеца на годината при намалено потребление е отчетен ръст 24 млн. лв. на приходите.

В резултат на въвеждането на новата система данъчните констатирали наличието на 40 нови бензиностанции, които до момента не били известни на никого.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 13 години

БОГ БЪЛГАРИЯ БОЙКО!

26

??

преди 13 години

В две стъпки и с минимални познания по иконимика мога да кажа на управляващите как да намерят 10 пъти по толкова!1 - Правите списък от 1999 насам на всички *** и *** окрали държавата;2 - Връщате парите в хазната и после на народа :)

25

за 21

преди 13 години

А ние чакаме възмездие за онези, които изнесоха 120 милиарда $ в чужбина и направиха българите бедняци - около 50 фамилии със шумкарско потекло и здрави връзки с Кремъл.

fallback