Снимка: Архив Булфото
fallback

Кампанията на "Пътна полиция'' – СДВР "Всички ние можем да спасим милиони човешки животи'' стартира на площад ''Княз Александър Първи'' в столицата.

Кампанията е по инициативата на ООН "Десетилетие за активни действия по пътна безопасност" и ще се състои под патронажа на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Целта на акцията е да се подтикнат гражданите да бъдат изрядни шофьори и да спазват правилата за движение.

Водачите на МПС могат да предотвратят множество пътни инциденти и с това да спасят милиони човешки животи.

Днес ще бъдат представени възстановка на тежко пътнотранспортно произшествие и действията и реакциите за спасяване на пострадалите при инцидента.

В демонстрацията ще се включат полицаи, рокери и известни автомобилни състезатели.

Деца от столични училища и от Националния дворец на децата, заедно с художника Иван Яхнаджиев ще рисуват на тема: ”Пътна безопасност”.

Всеки един от тях ще изрази своето отношение към безопасността на движението и намаляването на жертвите на пътя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

до 35

преди 13 години

***, НЕДЕЙ ДА ЛЪЖЕШ !!! Нямаш право да ми изпращаш заплашителни писма, които не цитират ЗАКОН !!! В писмата се цитира КОДЕКС НА ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ !!!Разчитате точно на това, че простото българско племе не чете внимателно и не познава законите ! Хайде, чакам да ми изпратите такова писмо. Пък после ти гарантирам, че юристите ви ще се изприщят от това, което ще последва !

37

traffic jam

преди 13 години

Каква ирония - организират кампания за спасяването на човешки животи, а в същото време стартът на тази инициатива задръсти целия център и застраши сигурността на участниците в движението. И аз бях там, и аз участвах с нечовешки маневри и *** газ... следващия път пак направете събитие в най-пиковите часове :)

36

пак ли кампания?!

преди 13 години

...Полицаи, рокери и състезатели демонстрират тежки ПТП-та...Не е необходимо да ги демонстрират - те ги правят редовно.Спомнете си предишните кампании,които завършиха с пълен фарс - с ПТП-та с участие на лица от кампаниите. Ако идеята на КАТ е отново да се имитира дейност и да се показва на обществото колко много 'работа' вършат, то не знам вече дали някой ще им се върже.Вместо да вземат мерки за повишаване на контрола и организацията по пътищата те си правят PR. Жалко за жертвите...

fallback