Снимка: Архив Булфото
fallback

Няма да има глоби, ако не е махната старата винетка.

Това решиха депутатите днес, след като приеха промени в Закона за пътищата.

Според новите правила номерът на колата вече няма да се изписва върху винетните стикери.

Шофьорите няма да бъдат санкционирани, ако върху старата винетка залепят нова.

Според други промени в Закона за пътищата ще бъдат налагани глоби и за собственици на фирми, чиито реклами отвличат вниманието на шофьорите.

Тази година се предвижда и още една промяна за шофьорите.

Oще по темата

Вчера Министерският съвет одобри проект промените в Кодекса за застраховането, с който се забранява лепенето на стикери на „Автокаско“ на колите, както и разсроченото плащане на „Гражданска отговорност“.

Променили са се изискванията за одиторите на пътя и пътищата и по настояване на Националното сдружение на общините е включено задължение и на държавата да финансира общините и за изграждането и ремонта на общинската пътна мрежа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Манчо

преди 13 години

/..както и разсроченото плащане на Гражданска отговорност./Да ни е честито. Плащаш на застрахователя в началото на годината па ако сакаш си карай колата. Е тва си е чист застрахователен рекет или застрахователен терор.Някой от държавните институции да работи против него?И срещу него ли дюнерите ни пазят?

42

шофьор

преди 13 години

искам да имам ,да не гледам цената.искам да не тегля заем за един скапан телевизор защото заплатата не стига.искам да водя приятелката си на вечери по заведения а не 1 път в месеца да отидем някъде за по едно кафе.в България или си беден или къде да си похарчиш парите няма.това да живееш с 500 лв живот ли е?отговори ми бе недоносеник номер 39

41

nqkoi

преди 13 години

an (34) много си прав. От 22 год ни оправят отзад, а като гледам как вървят нещата ще има да ни оправят още 100 год така. Ама явно на 99,99% от населението му харесва да го оправят отзад и затова си мълчи

fallback