Вчера експерти от ДНСК взеха проби от "Тракия". Снимка: Архив БТА
fallback

Експерти от Европейската комисия ще направят днес цялостна проверка на строителните работи на магистрала „Тракия“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Представителите на Брюксел ще проверят строително-монтажните работи на трите отсечки – Лот 2, 3 и 4.

Oще по темата

Те се изграждат от "Магистрали Трейс", гръцката "Актор" и обединение с лидер "Холдинг Пътища".

Строителството на „Тракия“ се финансира по Оперативна програма „Транспорт“ и е съфинансирано от Кохезионния фонд на Европейкия съюз.

Преди два дни ДНСК взе общо 10 проби от различни дълбочини на участъка на Лот 2 „Стара Загора – Нова Загора“.

Те ще бъдат проверени от сертифицираната лаборатория "Пътни строежи 2000" – Бургас. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

БившКоренякСофиянец

преди 13 години

И как за един ден, другарчетата на Тиквата от ЕНП ще проверят "цялостното" строителство?! Тези да не са роднини на Супермен?! Тиквенски работи ... евтин PR!

21

Анонимен

преди 13 години

До 19Незнам дали знаеш, че някои от тези неща са строени дори преди 30+ години и НЕ СА наблягам НЕ СА поддържани като хората последните 10-15 години и все още се използват .... погледни сега някои нови постижения където след 2 седмици имат дупка с размера на малък автомобил в средата на пътя и пак ми говори.

20

ShaMana

преди 13 години

До 12Значи когато излизаш си слагаш потника върху якето ? Първо правиш пътна инфраструктура после си оправяш икономиката ? А без икономика от къде пари за асфалтец .. ? Мога да преживея скапаните пътища ако се оправят здравните институци, вътрешната инфраструктура (вода, ток) и някакви други леко жизнено важни структурки които в момента са скъпи и некачествени и хората леко мизерстват заради това.Но пък да пътя ще ми даде здраве .... нали ?! Или ще ми даде храна... ?

fallback