Мирослав Найденов не приема цена от 15 лева за агнешкото. Снимка: Булфото
fallback

Земеделският министър Мирослав Найденов за пореден път разкритикува опита на търговците в България да печелят не от обората, а на принципа „ден година храни”.

„Цените полудяха. Няма как изкупната цена в момента на живото агнешко да е около 5-6 лева, а да се предлага на 15 лева на пазара”, каза той пред Дарик.

„Каквато и да е надценката по веригата, тя в никакъв случай не остава за производителите. Оборотът по време на празниците е много голям и много трудно търговците могат да пробутат нещо старо. По-скоро опитват другото - на принципа „ден година храни” те буквално да спечелят на гърба на потребителя”, каза още министърът.

„Време е като гражданско общество ние да се ориентираме по цените и да бойкотираме тези големи цени, защото сега, когато сме ги качили на сайта, хората могат да се ориентират. Крайно време е всички да разберат, че трябва да се печели от оборот. Не знам колко време трябва да мине, за да се случи това, но ние ще продължим в тази посока”, допълни още Найденов.

Oще по темата

Запитан нужен ли е стандарт и за козунака, заради информации свързани с лошо качество на този продукт, Мирослав Найденов подчерта, че стандарт вече е въведен за основните продукти - местни и млечни и за хляба и е в ръцете на браншовите организации да следят за качеството и цената. „Не бих препоръчал да се купува козунак за 1 лев - той може и да не е опасен, но не е качествен”, каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

396

Анонимен

преди 13 години

Тоя Найденов е пълен ***. Разбира се, че са виновни лошите търговци и лошите големи вериги. Те не мислят за утре, не планират потреблението на клиентите си, не зависят от икономическата обстановка.Я да вземе да обясни защо малките производители умират? Защо да получиш субсидия по европейска линия е по-трудно отколкото да си купиш мерцедес? А Миро? Я кажи. И не ни плаши с *** докато се появяваш по телевизора.

395

Бойкотист

преди 13 години

Аз като върл Бойкотист вярвам в Бойко Борисов и затова искам да направим Бойкот Борисовот ;) Няма и няма и да има по некаъдер премиер за България и за щастие след като си отиде ще може да се отласнем от дъното....

394

К.

преди 13 години

Защо коментирата, като не разбирате, бе господа? Колко да струва агнешкото на магазина, след като кг живо тегло е 6 лева? "Рандеманът" , т.е. което става за ядене, е около 60 на сто. Друг е въпросът, ако търговците го изкупуват по 4-5 лева и после спекулативно вдигат цената. Тогава бой по витрината и никакво пазарене - да си го ядат те!

fallback