Министър Трайчо Трайков е доволен от продажбата на "Кремиковци" и е оптимист за бъдещето на предприятието.

Комбинатът беше купен от регистрираната преди месец фирма „Елтрейд къмпани“, собственост на 26-годишния Лъчезар Варнаджиев, която беше единствен участник в търга.

Трайков съобщи, че вече се е срещал с представители на купувача, които са му разказали за плана си за комбината. "Оптимист съм, че от тази сделка ще излезе нещо хубаво”, каза министърът.

„Вече мисля, че не е тайна за никого коя индустриална и финансова група придоби активите на комбината, така че не става дума за един 26-годишен мъж – човекът е упълномощен от групата си да движи този въпрос“, обясни Трайков.

Той посочи, че новият собственик на "Кремиковци" е "Елтрейд къмпани" ЕООД, която е свързана с фирма "Надин" и е подкрепена финансово от Първа инвестиционна банка.

Първа инвестиционна банка пък официално призна, че е финансирала изцяло сделката за "Кремиковци".

Още по темата

Банката е предоставила мостово кредитиране "до пълния размер на сделката на стратегическите партньори на "Елтрейд къмпани" ЕООД – фирмите "Надин Металс трейд" ЕООД и "Велпет консулт" ЕООД.

Според Трайчо Трайков важното е, че служителите ще получат дължимите си заплати, държавата ще получи 80 млн. лева, които ще влязат в НАП и в бюджета.

"Важното е, че се слага край на агонията в Софийското поле. 80% от площадката ще се изчистят и ще имаме едно действащо предприятие, отговарящо на всички екологични норми и което ще има около 1000 работници”, посочи той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase