Снимка: Булфото
fallback

Изпълнението на антикризисните мерки, утвърдени през април миналата година, е една от точките, които ще бъдат обсъждани на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС).

Синдикатите настояват да се разгледа и проблемът с ценовия скок на основните стоки от първа необходимост.

Растящата инфлация над допустими граници е основният аргумент на КНСБ и КТ „Подкрепа” за спешно свикване на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

От КНСБ ще продължат да настояват за увеличение на минималната работна заплата от 240 на 290 лв.Синдикатите настояват и регулярно да се вдигат заплатите в частния сектор. Възнагражденията трябвало да се вдигнат с над 7%.

Работодателите  вече се обявиха против направените предложения.

Синдикатите искат още с около 20 лева да се увеличи минималният гарантиран доход. Според тях пенсиите трябва да се индексират двойно - веднъж заради миналата година и веднъж заради тази. Трябва да се вдигне и социалната пенсия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

filomena grimaldi

преди 13 години

4udq se kato mnogo se govori i piwe zawo niwo ne se pravi? e da si pogovorqt i da si popiwat.

73

анонимен

преди 13 години

това не е работа за някаква си тристранка...а работа и задължение на управляващи и правителство..а те дойдоха на власт и се юрнаха да вдигат всичко що е данък..а от къде ще дойдат тия пари при положение че хората са гладни и без доходи..не разбирам как си затварят очите и какво изобщо правят тия търтеи на държавната ясла.то бива безочие ама.прах в очите на хората.а всъщност е пълно бездействие

72

До № 25 -Vic

преди 13 години

Обичам неграмотни лозунги показват ползата от профсъюзната учебна година в миналото. Но да отговоря по номера: 1. Заплата се заработва, ако имаш работа. 2. Изобщо не пуша, но не мога да спестя 150 лева. 3. С удоволствие ще сменя работодателя, но посочи поне един честен такъв, който оценява служителя си. 4. Ще работя допълнително не 3, а 10 ч. на ден, но къде е тази работа, то за редовно време няма. И не говори глупости синдикатите не забраняват втора заетост. Първо помисли, после се пъчи ...

fallback