Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” – Сливен, предупреди гражданите да не се поддават на фалшиви телефонни обаждания с искане на пари за лечение на техни близки.

За една седмица са регистрирани три такива случая. Измамниците се обаждат и съобщават на потърпевшите, че техен близък е настанен в отделението по ортопедия и се нуждае от скъпо струващо лечение.

В единия от случаите са поискали 2500 лева, а в другия – 12 000 лева за поставяне на златен пирон.

Oще по темата

"Такива пирони няма, както и такава сума за поставяне на пирон. Досега нашата болница не е била обект на такива измами, а сега за една седмица случаите са три. В единия случай потърпевшите проявиха съобразителност и дойдоха на място при нас”, каза заместник-директорът по медицинските дейности д-р Хрисант Хрисантов.

Той призова хората да не се поддават на измамниците, да проверяват на място в болницата и да сигнализират компетентните органи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

?

преди 13 години

Защо, какво лошо има да ти искаш да ти се оцени труда? Щом НЗОК не го оценява, кой трябва да плати? Ти ичко, защо не протестираш пред НЗОК,че е орязала парите на болниците и болните трябва да плащат? Още ли не ни е ясно,че ако няма пари лечението става трудно?

2

ichko0o0

преди 13 години

Няма да се поддавате на измамници те НЯКОИ лекари сами ще ви поискат пари .

1

Добре

преди 13 години

Няма да се поддаваме,ще проверяваме в болниците и ще сигнализираме на компетентните органи

fallback