Цветелин Кънчев. Снимка: Булфото
fallback

Излъчването на новини на ромски е добра идея, но тя не е осъществима, заяви председателят на Евророма Цветелин Кънчев пред Нова телевизия.

Повод за изказването му стана остра реакция от страна на ВМРО срещу евентуални бъдещи радио- и телевизионни предавания на ромски език.

Кънчев уточни, че за разлика от турскоговорящите у нас ромите говорят на четири основни диалекта, които са твърде отдалечени един от друг.

Oще по темата

Според него именно това създава сериозна пречка срещу подобен проект. 

Цветелин Кънчев подчерта, че основното, което е необходимо на ромите, е образование, „но никой все още не се е заинтересувал от образователната програма на Евророма, която е съобразена с ромския манталитет“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

iwana

преди 9 години

a vie narod li ste melezi dolni

66

Анонимен

преди 13 години

Kanchev e pedofil .

65

Анонимен

преди 13 години

но никой все още не се е заинтересувал от образователната програма на Евророма, която е съобразена с ромския манталитет. ???И защо да я съобразяват с "ромския" манталитет ??? Нали сме в България - програмата е съобразена с българските граждани. Те очевидно не се смятат за такива - да отидат във Франция, там ще ги посрещнат с програма за образование, програма за социално подпомагане, за безплатно здравеопазване...Ей, нагло племе, подадеш му пръст - то ти отхапва главата !

fallback