Снимка: Булфото
fallback

"Фриволните изказвания на Борисов и последвалите искания на „Евророма” за новини на ромски са игра с огъня и ВМРО ще се противопоставим на всякакви опити в това отношение“.

Това се чете в специална декларация на партията на Красимир Каракачанов, разпространена до медиите.

В нея националистите се изказаха остро срещу поведението на министър-председателя, който според тях „позволява съвсем нехайно да се изказва по въпроси, свързани пряко с демографското развитие на страната ни и бъдещето на несоциализираните общности“.

Поводът за острата реакция на ВМРО стана изказване на Бойко Борисов в предаването „Времена и нрави“ по Канал 3, в което премиерът взе отношение за евентуални радио и телевизионни предавания на ромски език:

“И не е лошо да има такава програма, без това има толкова много телевизии, толкова много предавания. Що да няма? Това ли ни е проблемът?”, попита тогава риторично министър-председателят.

Според ВМРО у нас вече може да се говори за истински Цигански въпрос.

Oще по темата

"При настоящите катастрофални демографски тенденции в рамките на десетилетия, страната ни ще изпитва огромни проблеми с мащабни несоциализирани групи, а пазарът на труда и социалната ни система ще се задъхват", се отбелязва в писмото на ВМРО.

Оттам предлагат обвързване на всякакви форми на социални плащания за деца с образованието, което получават и със средата, в която живеят.

"Това е начин за ограничаване на безотговорната раждаемост. ВМРО предлага да се обмисли и въвеждане на форми на трудова повинност, по модела на някогашните строителни войски – като начин за получаване на квалификация и труд, при липса на други възможности“, препоръчват войводите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

266

Анонимен

преди 13 години

Гениална идея! Подкрепям!Ако може да има и новинарски емисии за всеки от *** диалекти - ***, мангустски и мангалянски - ще е още по-добре!

265

Lex

преди 13 години

*** говорят различни диалекти, но разбират само един език - езика на картечниците! Миришат гадно, но харесват един парфум - "Цикон"-Б

264

Bjala sila

преди 13 години

Abe hora v BG ima nad 30 mangalski nare4ia be ! Kakvo zna4i tova - 4e 24 4asa 6te gledame *** TV li ?

fallback