Снимка: Булфото
fallback

Хляб, произведен по държавен стандарт, ще се наложи на пазара само ако има интерес от клиентите. Такъв тип хляб, замесен без коректори, няма да има толкова добър търговски вид, но ще бъде по-здравословен.

Това коментира председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в Добричко Тошко Няголов по повод намерението да бъде въведен държавен стандарт за три вида масов хляб.

Без набухватели и при по-ниско съдържание на глутен, типовият хляб ще бъде по-безформен, по-клисав, но без съмнение по-полезен за диабетно болни, поясни председателят на браншовата организация.

Oще по темата

Той добави, че за да гарантират стандарта на хляба, хлебопроизводителите трябва да са сигурни в чистотата на брашната, в противен случай лабораториите лесно ще хванат примесите в крайния продукт.

Няголов не се ангажира каква би била цената на хляба, произведен по държавен стандарт, но припомни, че близо 50 на сто от стойността на продукта се формира от "етикета" на брашното.

Ако брашното, произведено по държавен стандарт, поскъпне, ще поскъпне и хлябът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

оли

преди 13 години

Колкото до брашното- схемите с изкуственото завишаване цената на пшеницата са ясни на всеки.По-мизерното е, че управляващите са способни да погубят малкото плюсове на собствената си страна- производството, ... с което връщат всички ни столетия назад - всеки сам си гледа реколтата... и пак ще ядем хляб. НО тогава на тях кой ще им прави?? Може би ще прибягнат до клисавите запаси :)))))) То бива бива, ама да предаваш собствените си интереси... нискоинтелигентни управляващи ли имаме или как ???

59

оли

преди 13 години

Дрън дрън, та пляс ... !Хората от цялото ми родословно дърво правят хляб, ама до сега клисав никога не е бил. Явно, че който знае и го може - си го знае и го може. А онези дето смятат, че щял клисав да бъде - ИЗЛЕЗТЕ ОТ БРАНША! Аман от самозванци! Защо цялото общество трябва да страда, заради ламтенето на поредния разбирач, на който му се прищяло да има 5 лева повече в джоба?! Пък явно и понятие за хляб липсва ... Едно ще е сигурно - ако хлябът бъде клисав, значи е преднамерено!

58

Анонимен

преди 13 години

Миро мършата пак ни литна да си лафим глупости. Истината е че некадърното управление на Герб доведе до износ на зърното от България и повишаване на цената му. Да чухте, когато другите страни от Черноморски регион въвеждаха мерки за ограничаване на износа си България да направи нещо,Не. Сега виновни са им производителите, които и без това изнемогват. Само ни пудрят мозъците да не се сещаме, че рибата се вмрисва от към главата.

fallback