Решенията са на ВАС. Снимка: Булфото

Върховният административен съд глоби с 1000 лева Красимир Тодоров - един от членовете на Комисията за установяване на имущество придобито чрез престъпна дейност (Комисията "Кушлев").

В мотивите си ВАС записа, че Красимир Тодоров не е подал декларация по закона за конфликт на интереси в законоустановения срок. Така вместо до 22 юли той я депозира на 4 август. Решението на ВАС подлежи на обжалване пред петчленен състав в 14 - дневен срок.

Върховният административен съд глоби с 1000 лева и заместник-председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Ангел Джалъзов. 

Джалъзов е ръководещ управление "Осигурителен надзор".

ВАС записа в мотивите си, че Ангел Джалъзов не е подал декларация по закона за конфликт на интереси в срок. 

Джалъзов е избран на 15 юли за заместник-председател на Комисията за финансов надзор и според закона е трябвало да подаде декларацията си до 22 юли, а не както е направил на 5 октомври.

Джалъзов може да обжалва пред петчленен състав на Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Глобата от 1000 лева, наложена на управителя на НОИ Христина Митрева, вече е окончателна и решението на Върховния административен съд е влязло в сила. 

На 12 декември Върховният административен съд наложи глоба от 1000 лева на управителя на НОИ Христина Митрева за неподадена в срок декларация за конфликт на интереси.

Христина Велчева Митрева е избрана за управител на Националния осигурителен институт на 5 март и подава декларация на 31 май  - след законовия 7-дневен срок.

Глоба от 1000 лева беше наложена и на председателя на КФН Стоян Мавродиев. 

Според деловодната система на ВАС до сега жалба от него не е постъпила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase