Снимка: Булфото
fallback

Община Ямбол вероятно ще бъде пилотна по прилагане на жилищната политика за малцинствените групи, обяви министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.

Без предупреждение той посети ОУ "Йордан Йовков" в Ямбол, където се обучават основно децата на ромското население в града.

Според него е свършена добра работа по отношение на образователната политика, но нищо в посока жилищната политика на тази група хора.

"Няма да се строят къщи на никого, а ще се подпомагат хората сами да изградят свой дом и да се създаде у тях нагласата на собственици“, подчерта министър Дончев.

Oще по темата

Той пое конкретен ангажимент, свързан с главен път І-7, който отвежда автомобилния трафик до ГКПП Лесово.

След като се запозна лично със състоянието му, министърът е категоричен, че инвестиция в участъка от Ямбол до границата е необходима и още през следващата седмица ще проведе разговор с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев за намиране на конкретно решение.

Томислав Дончев припомни отново, че само за 2010 година са усвоени 1,5 млрд. лева по 7-те оперативни програми, което е 10% от средствата за България от ЕС, и направи сравнение с предходните три години, когато са платени едва 400 000 лв. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

genadi

преди 13 години

на 9.9.1944 Българското Царство беше окупирано и унищожено от чифутският юдео-комунизъм- най-големият враг на Белите народи! Естествено, започна програма за развъждане на ***, с цел етническо прочистване на българите.

124

bulgaro

преди 13 години

ABE VIA DOBRELISTE BULGARI ILI PO4VATE DA POLUDIAVATE MISLIA 4E VSI4KI BULGARI IMAT VSIHI4ESKI PROGLEN IMATE STRA6NA ZAVIS KAM SAMITE VAS KAMOLI ZA ROMITE ZA6TO NE RAZBERETE EDIMPAT ZA VINAGI 4E PROGLEMA NA TAIA DARJAVA NESA ROMITE A VA6ATA NE KADRNOST I ZAVIS VIA BUGARITE STE NAI DOLNOTO PLEME NA EVROPA VAS NEVE ISKAT DAJ I SAS PO DESET PROFESI DA IMATE TO EDNA NEZNAETE VIASTE TATART.

123

do 122

преди 13 години

Dopalnenie: iskam da ragdam zigancheta, i te da badat osinovjavani ot balgarite !!!

fallback