Алексей Петров не знае кой с кого воюва Снимка: Булфото

Зад скандала със СРС-тата стои професионалната и политическата некадърност на управляващите, на първо място Бойко Борисов, на второ – Цветан Цветанов.

Това заяви соченият за глава на "Октопод" Алексей Петров, който се яви на разпит в Националната следствена служба.

„Хората, които пряко и косвено са засегнати в този скандал, трябва да предприемат действия той да приключи, защото доверието в институциите е в опасност“, добави бившата барета, цитиран от „Фокус“.

На въпрос кой е стратегът и кой е тактикът във войната с подслушването, Петров отговори, че не знае кой с кого воюва. Според него много по-важно било съдържанието на разговорите.

СРС гейт тръгна от публичното разпространение на записи с участието на шефа на Митниците Ваньо Танов, премиера и други хора от властта от считания за приближен до Алексей Петров в. „Галерия“.

"Може да се окаже, че изнасянето на СРС-тата е благородна постъпка, а не е толкова важно кой ги е изнесъл", коментира Петров, като видя дори в изнасянето на информацията форма на протест.

Още по темата

"Има разследване, ще видим какво ще стане. За мен е важна информацията, която ще излезе от разговорите. Става дума за натиск върху директора на митниците за контрабандни канали и най-накрая – става дума за ограбване на милиарди. Това е важното", допълни той.

Алексей Петров беше категоричен, че е извикан по политически причини.

„Тук съм по политически план – на 27 януари, пет дни преди 1 февруари, когато трябва да се обяви т.нар. кандидатпрезидентски екип”, отсече той.

Петров е бил извикан в следствието за прецизиране на обвинението, тъй като делото отново било разделено на „малък и голям октопод“.

Според адвоката му Ина Лулчева "обвиненията са идентични с малки промени и няма нови доказателства".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase