Томов ще праща материали в чужбина. Снимка: БТА

Ден след като беше осъден на първа инстанция на 9 години затвор, Александър Томов обвини в некомпетентност прокуратурата и поиска разследване в чужбина на делото.

Томов бе признат за виновен по обвинението за присвояване на недвижими имоти на стойност над 7 милиона евро от металургичния комбинат „Кремиковци“.

По това обвинение за виновен бе признат и членът на управителния съвет на комбината Иван Иванов, който също бе осъден на 9 години затвор. Александър Томов и Иван Иванов бяха оправдани по останалите обвинения.

Изцяло оневинени бяха и бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов и директорът на „Финметал“ Божко Бонев.

Още по темата

"Недопустимо е прокуратурата да се меси в сделки, които са  сключвани между частни фирми", категоричен е Александър Томов.

Томов заяви, че заради "несправедливото" решение на съда, че ще сезира Венецианската комисия и ще иска поне в три страни в Европа да бъде направено разследване, за да не бъдат обслужвани както в България икономически интереси от страна на прокуратурата.

Той възнамерява да изпрати материалите на чужди експерти, тъй като нямал доверие в родното правосъдие.

Томов заяви, че партията му „Българска социалдемокрация" ще участва на предстоящите местни и президентски избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase