Снимка: Булфото
fallback

Цеца Димитрова, майката на бившия изпълнителен директор на Топлофикация Валентин Димитров - Вальо Топлото, е починала вследствие на влошено здравословно състояние след прекаран инсулт.

86-годишната жена беше подсъдима заедно със сина си за пране на пари в размер на 10 млн. лева.

Процесът ще продължи нормално, като Топлото остава подсъдим по него, съобщи Дарик.
 

През ноември пред съда беше представена експертиза, съгласно която Димитрова е добре и психически, и физически въпреки напредналата си възраст.

Тогава специалистите посочиха в заключението си, че вероятността Цеца Димитрова да получи инфаркт или инсулт в съдебна зала е същата, ако тя не излиза от дома си.

Oще по темата

Вальо Топлото има три осъдителни присъди, но нито една все още не е влязла в сила.

През декември 2010 г. Софийският градски съд осъди Валентин Димитров на 3 години затвор за безстопанственост.

През 2008 година той получи 5 години затвор за това, че като управител на фирма "Про Марк" е нарушил валутните закони като не е декларирал пред БНБ множество сделки на обща стойност над 18 млн. лева.

През 2009 година той бе осъден на още 14 години затвор по делото за източване на близо 6 милиона лева от "Топлофикация София". Тогава СГС постанови и конфискация на цялото му имущество.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Анонимен

преди 13 години

Лека и пръст на жената. Дали е била виновна или не ( второто е по- вероятно) , ще покаже времето. А това , че и почерниха последните години от живота и на практика и го съкратиха дано тежи до гроб на тия дето го извършиха. На сина и също! Да не дава Господ такива синове!

89

Анонимен

преди 13 години

Sled maikite na moshennizite, vreme e i na samite moshennizi...za da stane sveta po-dobar !!!

88

ми

преди 13 години

Винаги е по-различно .когато ореш на хорската нива с обикновено рало и когато ореш с трактор.От това обаче не винаги се получава реколта.Не знаещият как се садят закони.не знае нищо.Оставените неграмотни са най-добрите свидетели на убиващите ги.Професорската нива е необозрима-затуй за тях девиз е не от вчера;За свои само-за другите без характеристика от детската учителка и педагога забранено.Убили вярата ни в доброто-те залъгват и днес с надеждите .а зад тях смирено стои злото с одеждите .

fallback