Снимка: Булфото
fallback

"Няма статистика за нарушенията по пътя на таксиметровите шофьори, но голям процент от тях са възпитани и коректни", обяви пред Дарик главен инспектор Даниела Дескова от Пътна полиция – КАТ в София.

Тя добави, че до края на седмицата ще има нова среща между КАТ и таксиметровия бранш, за да се уточнят мерките, които ще бъдат предприети след последните инциденти, в това число с простреляния в събота таксиметров шофьор Емил Денев.

Oще по темата

"Може да предложим фирмите, контролиращи таксиметровите автомобили, да изискват информация за нарушенията и наказанията, а ние да ги уведомяваме за изтекли права на шофьорите.

Самите фирми може да си изградят вътрешни правила, които да изискват от водачите да предоставят удостоверения от съответната пътна служба за предишни нарушения и наказания", препоръча Дескова.

Според нея би било хубаво на определен период, например от 6 месеца, да се изисква обновяване на информацията в досието на водача, защото за това време може да са настъпили промени в личния му картон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

viktory

преди 13 години

абе откачалко койте допусна до компютар в тая лудница я си пий хаповете и легай чещете набарат санитарите

122

Анонимен

преди 13 години

Зашо не се запишеш в курсове по ограмотяване?

121

viktory

преди 13 години

благодаряти за информацията,ми надявамсе да получа 100 лева но само точки данеми отнемат знам виновенсъм но не очаквах там да има кат....там по принцип се кара с 70-80 но за мой късмет ......................

fallback