Снимка: Булфото
fallback

Учебният процес в училищата в София няма да бъде нарушен в понеделник, независимо от броя на отсъстващите ученици. 

Това заяви пред БТА началникът на Регионалния инспекторат по образование в София Ваня Кастрева.

Първият учебен ден за Новата година ще бъде, както е по график, на 3 януари.

Директорите на училищата в София нямат притеснение за занятията в понеделник, допълни Кастрева.

Почивката на учениците за Коледа и Нова година започна на 24 декември. След като учениците не постигнаха успех с протестите си за удължаване на ваканцията, сега те готвят "Ден за Национално бягство от училище". 

В социалната мрежа Facebook бойкотът е подкрепен виртуално от близо 10 500 души, които смятат, че учениците са "ощетени от малката почивка, наречена "Коледна ваканция".

Индивидуално решение на всеки ученик е дали да подкрепи тази акция, каза Ваня Кастрева. 

Затова от инспектората не могат да предвидят дали учениците ще отсъстват масово от занятия и по какви причини. По думите на Ваня Кастрева, този въпрос е с важно значение и за родителите, които трябва да вземат отношение къде са децата им на 3 януари. 

Преди началото на ваканцията министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов не отстъпи пред исканията на учениците за по-дълга ученическа почивка. 

Не ми се размекна сърцето от ученическите протести, защото няма ощетяване по никакъв начин, а напоследък вече се иска да удължим и лятната ваканция, и други ваканции, коментира Игнатов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1171

bbb

преди 13 години

dori ne ti davat da se izkajesh tuk iztrivat komentari koito sa samata istina i vie li ste s teh?

1170

Eмо

преди 13 години

Мани ги, те са били малки възпитани професорчета всичките, които по незнайни обстоятелства имат някаква изключително досадна офис работа, предимно държавна (и ниско платена предполагам) и имат възможност да изливат цялата душевна помия през работно време над всичко което могат-ученици, учители, полицаи, лекари, емигранти, пожаррникари и пр. Никой не ви е виновен за сбъркания живот, моля ви не се опитвайте да давате акъл, кой какво и как да прави. Нямате си идея от нищо, но давате акъл за всичко!

1169

Тесла

преди 13 години

Какви комплексари!Забравихте ли какви сте били?Всяко следващо поколение отправя обвинения към младостта без да се замисля, че тя е винаги еднакво буйна и енергична. Вие сте се променили, не младежта!

fallback