Снимка: БГНЕС
fallback

"Трябва да се разгледа всичко, което е дадено като експертиза и да се види защо се получи това несъответствие". С тези думи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е на посещение в Стара Загора, коментира случая с лекарите от Горна Оряховица.

В понеделник стана ясно, че петимата лекари, участвали в съдебномедицинската експертиза, са единодушни, че бебето на 17-годишното момиче от Горна Оряховица е родено мъртво в 25-ата седмица.

Oще по темата

Заключенията на експертите, събрани в над 40 страници документация, са предадени на разследващите.

"Първите часове се говори за живо дете. Говори се, че детето трябва да бъде премерено и то трябва да бъде под 500 грама, а трупчето преди аутопсията тежи над 700 грама. Има много въпросителни защо и по този начин са говорили тези доктори", смята Цветанов.

По повод въпроса с досиетата вътрешният министър съобщи, че в края на месец януари всички досиета ще бъдат предадени на Комисията.

МВР и правителството ще покажат, че имат политическата воля да затворят тази страница. Ще бъде ясно всичко за всеки, който е сътрудничил на бившата Държавна сигурност, каза още вътрешният министър, цитиран от БГНЕС.

По този начин МВР няма да съхранява досиетата на прехода и всеки един гражданин ще може да получава информация кой какъв е, допълни той.

Цветанов каза, че няма никаква пречка да бъде прието и подобно законодателство. Министърът допълни още, че в момента не се интересува от президентските избори и не се възприема като кандидат за президент.

В Стара Загора вътрешният министър присъства на официалното откриване на сградата на Второ районно полицейско управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

217

rave

преди 13 години

i petela kato mu rezne6 glavata 10 minuti podska4a...ama ne e jiv

216

rave

преди 13 години

ne e li po dobre nie da si poru4ame vutre6en ministur ot 4ujbina?

215

РОСЕН

преди 13 години

жалко, че не са постъпили така с тебе, поне нямаше да има още един ***

fallback