Снимка: Булфото
fallback

Бившият кмет на Стара Загора и посланик в Израел проф. Цанко Яблански и бившият БГ посланик във Вашингтон до 1994 година Огнян Пишев са били агенти на Държавна сигурност, съобщиха от комисията по досиетата.

Сред имената на агентите личи и бившият говорител на Външно министерство Драговест Горанов.

С днешно свое решение Комисията по досиетата обяви проверката на посланиците, генералните консули и заместник-ръководителите на дипломатическите мисии на Република България.

Проверени са общо 462 лица. Три лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от закона.

Близо 200 от тях – почти половината, са били агенти на ДС.

Сред тях има доста познати и вече обявени имена като Елена Кирчева и Любен Гоцев, както и позабравени като Петър Междуречки или Иван Палчев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Дона

преди 13 години

Ваклина казва самата истина.Освен че ползват служебните коли да пазаруват,харчат като за последно,и най заслужелите стоят подва и три мандата,та да им се изучат дечицатаи да сменят татко.Може и да намират дани за ДС длъжноста си по моловете,но каква е ползата за народа,чиито пари се харчат безразборно.Какво направи нашия посланик в Либия да спаси сестрите ни????

76

ваклин

преди 13 години

продължавам:та никакви проверки от инспекторати и какви ли още службашки служби не могат да ги поклатят. Президента си ги държи и даже им удължава мандатите та да са си на държавна издръжка, подсигурени, хрантутят се и наследниците им.... А ЗАЩО ЛИ? Спомнете си случая Филчев-как се озова посланик?Президента издава УКАЗ, а после Калфин му бил работодател.., а сега къде е? и така следва РАЗМИСЪЛ..............

75

ваклина

преди 13 години

не можете, драги участници в да си представите каква наглост имат посланниците по време на мандатите си...............нямат нито срама нито света - безобразно е поведението им както със служителите- било то дългосрочно командировани, било то с вторите членове, било то с местните лица...............Но,представа си нямате съпругите как безчинстват и харчат ПАРИ............................Естествено на МАТ БЪЛГАРИЯ... Един емигрантслед като обслужваше парти каза:Е каде е на мама пенсиятя...

fallback